Ucraina: Poroșenko se teme că Zelenski a capitulat în fața Rusiei

Tudor Curtifan / 23 mai 2019 / 13:33

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a făcut apel la echipa noului preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, să înlăture rapid zvonurile privind capitularea în faţa Rusiei.

Aceste zvonuri au fost lansate după ce noul lider de la Kiev a anunţat că intenţionează să iniţieze un referendum, în cadrul căruia cetăţenii să spună ce fel de acorduri de pace ar trebui să încheie Ucraina cu Federaţia Rusă, informează Rador.

 

Poroșenko se teme că Zelenski a capitulat în fața lui Putin

 

"Am fost neplăcut surprins de poziția complet ciudată referitoare la faptul că ar trebui să rezolvăm problema așa-numitelor 'acorduri de pace' cu Rusia printr-un referendum. Există temeri în țară că aceasta ar putea fi o capitulare, nu un acord de pace. Prin urmare, aşa recomanda echipei noului președinte să înlăture urgent aceste zvonuri", a afirmat Poroșenko.

Potrivit fostului lider ucrainean, declarațiile despre un eventual referendum al șefului Administrației Prezidențiale de la Kiev, Andri Bogdan, "au fost fie nereuşite, fie reprezintă un pas deliberat, care amenință suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei". Totodată, Petro Poroşenko şi-a exprimat convingerea că noua administraţie ucraineană trebuie să mențină pozițiile pe care s-a dezvoltat ţara în ultimii cinci ani. "Ucraina este mai presus de toate.

 

Poroșenko: Rusia, stat agresor

 

„Rusia este un stat agresor, iar sancțiunile împotriva Moscovei, dacă aceasta nu îşi retrage trupele de ocupație de pe teritoriul nostru, trebui să continue. Solidaritatea mondială faţă de Ucraina trebui să fie puternică, aşa cum a fost în timpul administraţiei Poroșenko", a adăugat fostul preşedinte al Ucrainei. Poroşenko a făcut aceste declaraţii după ce Andri Bogdan, şeful noii administrației prezidențiale de la Kiev, a declarat, imediat după numirea în funcţie, că problema încheierii unor acorduri de pace cu Federația Rusă ar trebui examinată nu doar de către politicieni, ci de întregul popor ucrainean.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy