Ucraina oferă noi detalii despre scufundarea Ivanovets. Corveta rusă a pierdut lupta cu 6 drone Magura V5 jet ski ucrainene

Darius Muresan |
Data publicării:
Dronă maritimă ucraineană Magura V5. Photo source: Shipping ua.sudohodstvo.org
Dronă maritimă ucraineană Magura V5. Photo source: Shipping ua.sudohodstvo.org

Săptămâna trecută dronele maritime ale Serviciului ucrainean de Informații al Apărării (GUR) au scufundat nava purtătoare de rachete (VPR) „Ivanovets” a Flotei ruse din Marea Neagră. Corveta rusă a fost scufundată în urma unui atac al unui roi de drone.

Așa cum a precizat și DefenseRomania în materialul în care a analizat scufundarea corvetei ruse Ivanovets, GUR a publicat un videoclip și câteva detalii despre distrugerea VPR „Ivanovets” care era echipată cu rachete antinavă P-270 „Moskit”.

În videoclip se observă clar cum vedeta trage asupra primei drone fără să o lovească și încearcă să manevreze pentru a evita atacul. Cu toate acestea drona lovește pupa navei rusești. După ce a doua dronă lovește, vedeta rămâne imobilizată.

Ulterior, mai multe drone kamikaze, lovesc succesiv nava în pupa, care începe să se scufunde.

 

Noi detalii despre incident: Ucrainenii au scufundat corveta rusă Ivanovets folosind 6 drone Magura V5 jet ski

 

Roiul de drone se pare că a fost reprezentat de 6 jet ski-uri. Presa ucraineană a precizat încă de săptămâna trecută că 6 drone au fost folosite în atac.

Kirilo Budanov, șeful Serviciului ucrainean de Informații al Apărării (GUR), a declarat pentru publicația The War Zone, că în acțiunea în care a fost scufundată corveta rusă Ivanovets au fost folosite 6 drone maritime de tip Magura V5, dezvoltate de ucraineni.

Chiar și așa, serviciile de informații din cadrul Ministerului Apărării din Marea Britanie, citat de publicația Business Interest, a avertizat că Marina Rusiei continuă să aibă capacitatea să domine acvatoriul Mării Negre, și să desfășoare misiuni de a lovi de la mare distanță, patrulare și suport pentru alte structuri de forțe.

Totuși, britanicii remarcă faptul că scufundarea Ivanovets evidențiază o vulnerabilitate ontinuă a navelor de război rusești care operează în Marea Neagră, lucru evidențiat și de ministerul Apărării din Marea Britanie.

2. -imagine fara descriere- (nava-rusa-purtatoare-de-rachete-ivanovets_71322700.jpg)

În ceea ce privește corveta VPR Ivanovets, nava aparține proiectului 1241 „Molniya”, fiind lansată la apă în 1989. Armamentul standard este format din patru rachete antinavă P-270 „Moskit” cu o rază maximă de acțiune de 90 km în versiunile vechi și până la 250 km în cea mai recentă versiune.

Nava cu un deplasament de 493 de tone, are un echipaj format din 41 de marinari. După pierderea VPR „Ivanovets”, în serviciul Flotei ruse a Mării Negre au mai rămas doar două astfel de nave.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel