Ucraina nu exclude ca războiul să se termine înainte ca Armata să elibereze întregul teritoriu. Victoria militară ar putea fi depășită de evenimentele din Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Mihailo Podoliak, consilierul şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, consideră că războiul cu Rusia s-ar poate termina înainte ca forţele ucrainene să elibereze complet teritoriul Ucrainei. 

Acesta a amintit că, la începutul invaziei ruse la scară largă, declanşate pe 24 februarie, nimeni nu credea că Ucraina va supravieţui în această confruntare. Cu toate acestea, a subliniat Podoliak, nouă luni de război aproape că s-au încheiat deja, iar Forţele Armate ale Ucrainei se află în etapa unei contraofensive, a unei înaintări efective pentru dezocuparea teritoriului ţării.

"Este posibilă o victorie militară de 100%? Poate că va arăta puţin altfel. De exemplu, avansăm în regiunile Luhansk sau Doneţk, cade un oraş mare care a fost ocupat de Federaţia Rusă timp de opt ani, Luhansk, de exemplu, după care încep procese ireversibile - atât în rândul elitelor politice din Rusia, cât şi în societate", a explicat Podoliak, citat de Rador.

Amintim că, anterior, Mihailo Podoliak a declarat că Rusia nu poate continua să existe în forma sa actuală. Potrivit acestuia, Rusia trebuie să piardă războiul împotriva Ucrainei, să fie pedepsită şi să treacă printr-o transformare politică

 

Ucraina continuă să elibereze teritorii. Crime de război ale Rusiei sunt descoperite la tot pasul

 

Aproape o mie de civili morţi au fost descoperiţi după retragerea ruşilor din zonele eliberate de ucraineni în regiunile Doneţk, Nicolaev, Harkov şi Herson - au anunţat autorităţile de la Kiev, citate de agenţia Ukrinform.

Statul Major din Ucraina precizează că forţele sale au eliberat până acum două sute de localităţi din sudul ţării. Pe de altă parte, un nou val de rachete ruseşti s-a abătut ieri asupra Ucrainei. Patru oameni au fost ucişi şi mai mulţi au fost răniţi în regiunea Zaporojjie, iar o centrală electrică pe gaz şi o fabrică de armament au fost avariate. Două rachete ruseşti care ţinteau Kievul au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel