Ucraina menține misterul asupra primului sistemului Patriot care ar fi ajuns pe front. „Așteptăm primul avion rus să vă confirme”

Darius Muresan |
Data publicării:
Patriot, sursă foto: Raytheon
Patriot, sursă foto: Raytheon

În cursul acestei săptămâni au apărut numeroase informații cu privire la faptul că un sistem american de tip Patriot ar fi ajuns pe frontul ucrainean. Informația a fost dezvăluită tocmai de ministrul Apărării din Polonia în presa spaniolă.

Cu toate aceste, executivul de la Varșovia a rectificat informația, precizând că e o eroare de redactare, iar ministrul Apărării polonez a a făcut referire la faptul că bateriile de producție americană urmează să ajungă pe frontul din Ucraina.

Subliniem că perioada de pregătire anunțată pentru militarii ucraineni pentru Patriot, care a început în ianuarie, va dura 10 săptămâni. Acest lucru a fost anunțat chiar de ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov. Acest lucru înseamnă că perioada de pregătire ar trebui să se încheie până la sfârșitul lunii martie.

CITEȘTE ȘI: A ajuns sau nu sistemul Patriot în Ucraina? Mass-media americană face noi precizării, dar analiştii militari ucraineni dezmint informaţiile

 

Poziția Ucrainei privind prima baterie de Patriot care ar fi ajuns pe front. „Așteptăm primul avion rus să vă confirme”

 

2. Sistem de ... (patriot_63048800.jpg)

Sistem de apărare antiaeriană Patriot. Foto: U.S Army via CNN

Iuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene Ucrainene, a declarat că ucrainenii vor afla când vor ajunge în ţară sistemele de rachete antiaeriene Patriot "prin intermediul informaţiilor despre primul avion inamic doborât".

"Nu există, deocamdată, nu am văzut... Veţi şti când va fi doborât primul avion", declarat Ignat, citat de Rador. Acesta a adăugat că mulţi se întreabă dacă Patriot este capabil să doboare rachete supersonice Kinjal, "dar acest lucru va deveni cunoscut abia după punerea în funcţiune".

Amintim că publicaţia britanică Financial Times a insinuat că unul dintre cele două sisteme Patriot (anunţate anterior de SUA şi Germania) a ajuns în Ucraina, dar nu a fost pus încă în funcţiune.

De precizat și faptul că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că se aşteaptă ca la summitul NATO de la Vilnius, din luna iulie, Alianţa să facă paşi necesari în ceea ce priveşte garanţiile de securitate pentru Ucraina.

"În ceea ce priveşte summitul de la Vilnius, suntem invitaţi, dar am dori să vedem nişte paşi corespunzători înainte, în afară de statutul pe care îl avem astăzi, în relaţiile noastre cu NATO", a declarat Zelenski, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul Finlandei, Sanna Marin, care a vizitat Kievul.

Liderul ucrainean a mulţumit tuturor ţărilor membre NATO care sprijină forţele Ucrainei pe câmpul de luptă. Totodată, preşedintele a subliniat importanţa obţinerii de garanţii de securitate pentru Ucraina. "Chiar dacă nu putem fi în NATO pe timp de război, ne-am dori să avem garanţii de securitate corespunzătoare pe această cale, cât timp nu suntem în NATO. Astfel de paşi către Ucraina dinspre ţările NATO, astfel de garanţii de securitate aşteptăm de la summitul de la Vilnius", a subliniat Zelenski.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel