Ucraina lovește din nou: O dronă maritimă de suprafață a armatei ucrainene a atacat un terminal petrolier din portul Novorossiysk

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Surse rusești de pe Twitter și Telegram au informat, pe 18.11.2022, despre un nou atac executat asupra infrastructurii de coastă a Federației Ruse cu ajutorul unei drone maritime de suprafață a Forțelor Armate ale Ucrainei. Este vorba despre un atac organizat de partea ucraineană asupra terminalului petrolier Sheskharis din portul Novorossiysk.

Atacul ucrainean a fost anunțat pe contul de Telegram Mash, unde s-a precizat că drona întrebuințată este de același tip ca cele folosite recent pentru atacarea Golfului Sevastopol.

Materialele apărute în media rusă arată faptul că atacul a fost efectuat în cursul nopții și nu a provocat pagube semnificative infrastructurii portului. Terminalele petroliere din Novorossiysk își desfășoară activitatea în regim normal.

Portalul topwar.ru a informat că, deocamdată, nu există declarații oficiale pe această temă. Analiștii acestuia apreciază că, cu toate că pagubele sunt minime, însuși faptul că drona maritimă de suprafață a Forțelor Navale ucrainene, care a fost primită anterior de la partenerii din cadrul NATO, a ajuns la Novorossiysk este foarte alarmant. În cazul în care a fost lansată din Regiunile Odesa sau Nikolaev, drona a parcurs sute de mile marine, ocolind inclusiv Peninsula Crimeea.

Jurnaliștii ruși se întreabă dacă a fost folosită din nou ruta unei nave civile din Marea Neagră, care s-a deplasat, de exemplu, spre Georgia sau Turcia, pentru a lansa drona maritimă de la bordul acesteia. Aceștia semnalează faptul că acordul privind cerealele, conform căruia navele părăsesc liber porturile Ucrainei de la Marea Neagră, continuă să funcționeze. Acordul a fost prelungit recent pentru încă 120 de zile.

Prin terminalul petrolier Sheskharis este furnizat petrol nu numai din Federația Rusă, ci și din Kazahstan și Azerbaidjan. Astfel, partea rusă afirmă că a fost creată o amenințare extinsă, care nu a vizat numai proprietatea rusească.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel