Ucraina: Legea marțială la graniță, în Parlament. Vot covârșitor la Kiev

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Parlamentul ucrainean a aprobat în această seară introducerea legii marţiale în regiunile de frontieră pentru o perioadă de 30 de zile, pe fondul tensiunilor cu Rusia care a capturat duminică trei dintre navele sale militare.

Un proiect de lege iniţiat pe loc a fost aprobat de 276 de deputaţi, în timp ce majoritatea era de 226, în cadrul unei şedinţe tensionate în prezenţa preşedintele Petro Poroşenko şi a premierului Volodimir Groisman.

Această decizie, fără precedent de la proclamarea independenţei fostei republici sovietice în 1991, a fost luată la iniţiativa preşedintelui Poroşenko care a justificat-o printr-un risc crescut al unei ofensive terestre ruse.

"Informaţiile serviciilor de informaţii arată ameninţarea extrem de ridicată a unei operaţiuni terestre împotriva Ucrainei", a afirmat luni Petro Poroşenko într-un discurs către naţiune .

"Imediat ce un soldat va păşi peste frontiera noastră, nu voi pierde niciun moment pentru a proteja ţara", a afirmat el în plenul parlamentului.

În faţa rezistenţei parlamentarilor, şeful satatului a fost nevoit să modifice unele dispoziţii ale proiectului său de lege, în special reducând durata de la 60 la 30 de zile pentru a nu afecta campania electorală care urmează să înceapă la 31 decembrie.

Petro Poroşenko a mai limitat acţiunea legii la mai multe regiuni de frontieră, după ce iniţial s-a dorit aplicarea ei pe întreg teritoriul Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel