Ucraina lansează o televiziune pentru Donbas și Crimeea anexată, cu scopul de a 'trezi sentimentul unităţii'

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Autorităţile ucrainene au anunţat lansarea unei televiziuni destinate zonelor sub controlul separatiştilor pro-ruşi în estul ţării şi Crimeei anexate pentru "a trezi în locuitorii acestor zone sentimentul unităţii" cu restul ţării.

Numită "Dim" ("casă" în ucraineană), canalul a început să emită duminică, a declarat pentru France Presse, citată de Agerpres, directoarea sa executivă interimară, Iulia Ostrovska.

Televiziunea îşi propune "să readucă viaţa politică, culturală şi socială a Ucrainei la ordinea zilei" pentru ucrainenii care trăiesc în zonele separatiste şi "să trezească sentimentul unităţii" cu ţara, a declarat Iulia Ostrovska, citată de site-ul televiziunii.

Canalul va difuza programe de divertisment furnizate de televiziuni ucrainene private, în special seriale de televiziune, talk-show-uri şi meciuri de fotbal, a declarat şeful administraţiei prezidenţiale Kirilo Timoşenko, citat de agenţia Interfax-Ucraina.

De asemenea, televiziunea intenţionează să treacă în viitor la producerea propriilor buletine informative, a precizat el.

"În jur de 15%" din conţinut va fi furnizat de Kvartal 95, societatea de producţie al cărei coproprietar şi vedetă principală era Volodimir Zelenski înainte de alegerea sa ca preşedinte, în aprilie 2019, a precizat Iulia Ostrovska, citată de agenţia Ukrinform.

 

Zelenski și ”războiul informației

 

Noul canal este disponibil în reţeaua digitală într-o bună parte din teritoriile separatiste, în special în marile oraşe Doneţk şi Lugansk, a declarat ea.

Mai mulţi locuitori din Doneţk contactaţi telefonic de AFP au declarat totuşi că nu pot găsi canalul în grila lor de programe, din care fac parte doar canale ruseşti şi separatiste.

Un novice în politică, Volodimir Zelenski a fost ales triumfal şef al statului datorită succesului serialului său "Slujitorul poporului", în care joacă rolul unui profesor de istorie ales subit preşedinte după ce a denunţat corupţia în Ucraina.

După alegerea sa, el a promis să întindă mâna locuitorilor din zonele separatiste şi Crimeea, lansând "un război al informaţiei" pentru a-i apropia de Kiev şi a-i convinge că "Ucraina au nevoie de ei şi ei au nevoie de Ucraina".

Rusia, care a anexat în 2014 peninsula ucraineană Crimeea, este de asemenea acuzată că îi susţine militar pe separatiştii al căror război cu forţele de la Kiev s-a soldat cu peste 13.000 de morţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel