Ucraina îşi reconfigurează sistemul de apărare antiaeriană 

S.I. Catalin / 22 Martie 2019 / 10:29

Guvernul din Ucraina a adoptat recent decretul intitulat "Cu privire la relocarea unităților militare ale Forțelor Aeriene ucrainene", fapt care a dus la relocarea a şase divizii ale Forțelor Aeriene ucrainene, potrivt informațiilor publicate pe 13 martie pe siteul oficial al Ministerului ucrainean al Apărării.


,,Guvernul a făcut un nou pas important către asigurarea efectivă a apărării antiaeriene a Ucrainei, pentru a susține capacitatea defensivă a țării. În acest sens, a fost emis un decret de relocare a unităților militare ale Forțelor Aeriene ucrainene. Punerea în aplicare a acestui decret va spori capacitățile de luptă ale Forțelor Aeriene în sistemul general de apărare antiaeriană din țară", se preczează în raport, potrivit Uawire.org.

La propunerea Ministerului Apărării, guvernl ucrainean a aprobat următoarele relocări de unități militare:

1. Unitatea militară A1659, din localitatea Mariupol (orașul militar nr. 35), în localitatea Zolotonosha din Reginea Cherkasy (orașul militar nr. 8);

2. Unitatea militară A2800 (Regiment de rachete antiaeriene), din localitatea Radisne din Regiunea Odesa (orașul militar nr. 6), în localitatea Nerubaiske din Regiunea Odesa (orașul militar nr. 13);

3. Unitatea militară A3737 și o subunitate radiotehnică, împreună cu centrul de control aerian, vor fi mutate din localitatea Mukachevo din Regiunea Transkarpatia (orașul militar nr. 2 ),  în localitatea Pavshyno (Mukachevo) din Regiunea Transkarpatia (numărul 91A). O altă subunitate radiotehnică a unității va fi dislocată localitatea Starokostiantyniv din Regiunea Khmelnytskyi (orașul militar nr. 21).

În octombrie anul trecut, Forțele Aeriene ucrainene au achiziționat avioane hipersonice și avioane de transport modernizate.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy