Ucraina interzice intrarea tuturor bărbaţilor adulţi ruşi pe teritoriul ţării

S.I. Catalin / 30 noi 2018 / 12:33

Ucraina a interzis accesul tuturor resortisanților ruși de sex masculin cu vârste cuprinse între 16-60 de ani pentru întreaga perioadă a legii marțiale, potrivit șefului Serviciului de Grăniceri al Ucrainei, Petro Tsîgîkal la o reuniune televizată, informează UNIAN şi Reuters.

Vor exista excepții în scopuri umanitare, cum ar fi vizitele familiale în cazul unor ceremonii funerare. Tsyhikal a spus că Serviciului de Grăniceri al Ucrainei este bine pregătit, în timp ce echipele de grăniceri desfășurate de-a lungul graniței cu Rusia și granița de facto cu Crimeea anexată ilegal, au fost întărite.

"În ceea ce privește cetățenii Ucrainei, nu există restricții", a spus Tsyhikal. 

Președintele ucrainean Petro Poroșenko l-a întrebat pe Tsyhikal dacă acestea sunt "măsuri care împiedică Federația Rusă să formeze detașamente ale armatelor private, care sunt de fapt reprezentanți ai Forțelor Armate ale Federației Ruse și să nu le permită să efectueze operațiunile pe care au încercat să le pună în aplicare în 2014.“ Tsyhikal a răspuns întrebării preşedintelui Poroşenko, din cap afirmativ, potrivit corespondentului UNIAN.

Ucraina a impus legea marţială în această săptămână, citând temeri că Rusia a planificat o invazie pe scară largă după ce nave ruseşti au deschis focul şi au capturat vase ucrainene în weekendul trecut.

Legea marțială va fi introdusă pentru o perioadă de 30 de zile, din 26 noiembrie 2018, de la ora 14:00, până pe 26 decembrie 2018, la ora 14:00. Acesta se va aplica în zonele care se învecinează cu Rusia și cu Transnistria nerecunoscută.
Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy