Ucraina îi transmite lui Kdîrov că și-a ales inamicul greșit. „Cecenia și Groznîi, făcute una cu pământul de tancurile rusești nu ucrainene”

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Luptători ceceni care participă la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, rugându-se. Sursă foto: TFIGlobalNews.com
Luptători ceceni care participă la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, rugându-se. Sursă foto: TFIGlobalNews.com

Secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională de la Kiev, Oleksi Danilov, susţine că liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, ar fi trebuit să se răzbune pe dictatorul rus, Vladimir Putin, nu să ameninţe Ucraina pentru atacul masiv cu drone lansat marţi asupra Moscovei.

"Kadîrov ar trebui să se răzbune pe Moscova şi pe Putin personal, nu să ameninţe Ucraina. Ruşii au fost cei care i-au ucis şi i-au distrus pe ceceni", a scris Danilov pe o reţea socială, citat de Rador. Secretarul a amintit că nu Ucraina, ci tancurile ruseşti au fost cele care au făcut oraşul cecen Groznîi una cu pâmăntul şi au ucis populaţia civilă. "Poporul cecen ţine minte, iar cei care au uitat trebuie să-şi amintească", a adăugat Danilov.

Marţi dimineaţă, Moscova a fost atacată de zeci de drone. Iniţial, au apărut informaţii potrivit cărora aproximativ 25 de drone au fost implicate în atac, iar apoi au fost raportate circa 32 de drone. Ministerul Apărării de la Moscova a transmis aproape imediat că toate ţintele aeriene ar fi fost doborâte, deşi a indicat că doar opt drone au participat la atac. Casele elitei ruse din anturajul lui Vladimir Putin s-au aflat în epicentrul atacului.

Autorităţile de la Kiev au transmis că Ucraina nu a fost implicată în "situaţiile de urgenţă" de pe teritoriul Rusiei şi au subliniat că acestea sunt probleme exclusiv interne ale ţării agresoare. Pe de altă parte, reprezentanţi oficiali ucraineni au transmis că vor urma mult mai multe astfel de situaţii pe teritoriul rus.

ONU a transmis că este incorect să comparăm atacul de marţi cu drone asupra Moscovei cu bombardarea constantă a Ucrainei de către trupele ruse începând cu februarie 2022.

Între timp, dictatorul rus, Vladimir Putin, a calificat atacul cu drone drept un "răspuns" al Ucrainei la atacurile asupra "centrelor decizionale ucrainene" pe care ruşii susţin că le-ar fi lansat pe 28 mai. Ulterior, liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a promis o "răzbunare în sensul deplin al cuvântului" ca răspuns la atacul cu drone asupra Moscovei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel