Ucraina este în fața unei ”faze foarte active” a războiului (GUR) / Belarus spune că operează în mod autonom rachetele Iskander

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachetă Iskander rusească
Rachetă Iskander rusească

Ucraina trebuie să se pregătească de o „fază foarte activă” a războiului, în februarie și martie fiind așteptate acțiuni importante pe front din partea Rusiei, potrivit Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării (GUR).

Andri Yusov, reprezentant al GUR, a declarat  pentru postul Freedom TV că situația de pe câmpul de luptă rămâne dificilă, scrie publicația media ucraineană.

„Suntem în fața unei faze foarte active. Vor fi acțiuni foarte active atât în ​​februarie, cât și în martie”.

Yusov a remarcat că rușii înțeleg că sprijinul internațional pentru Ucraina este în creștere și că următorul „Ramstein” va veni în curând, așa că continuă atacurile cu militarii mobilizați, precum și cu „Wagner” și alte companii militare private.

 

”Există oameni în Rusia care îl numesc public pe Putin agent străin”

 

„Societatea rusă încă tolerează, dar numărul cadavrelor care merg în Federația Rusă, precum și al răniților grav, cred că mai devreme sau mai târziu va avea un impact chiar și asupra acestei societăți zombificate”, a adăugat Yusov.

Există oameni în Rusia care l-au numit de mult timp și public pe dictatorul rus Vladimir Putin agent străin, pentru că puțini oameni au făcut mai mult rău Federației Ruse decât acțiunile sale. ”Dacă te uiți la ultimul an prin ochii unui patriot rus, puțini oameni au făcut mai mult rău Rusiei și intereselor sale decât Putin", este de părere purtătorul de cuvânt al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării.

În acest timp, Belarusul continuă pregătirile și exercițiile comune cu partenerul său de la est.

Miercuri, ultima declarație a Belarusului, dintr-un șir mai lung de anunțuri a făcut referire la operaționalizarea rachetelor Iskander în cadrul forțelor armate ale Belarusului.

Oficialii de la Minsk spun că dețin acum controlul asupra sistemelor mobile de rachete ghidate Iskander (care pot transporta chiar și încărcătură nucleară), furnizate de Rusia, după ce a finalizat antrenamentul în Rusia, precum și exercițiile pe teritoriul național.

 

Iskander

 

Rachetele sunt capabile să lovească ținte la o rază de până la 500 km, a declarat Ministerul Apărării din Minsk.

Comandantul forțelor de rachete și artilerie din Belarus a lăudat, pentru televiziunea armatei din Belarus, sistemele Iskander și spune că noile capacități de lovire vor completa arsenalul forțelor belaruse.

Iskander-M  (cod „SS-26 Stone”, în cadrul NATO), a înlocuit sistemul pe sovietic „Scud”. Raza sa de acțiune ajunge până în vecinii Belarusului - Ucraina și Polonia, ale căror relații cu Belarus sunt foarte tensionate, scrie Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel