Ucraina e precaută și nu exclude războiul. Kievul și-a consolidat adăposturile de bombardament

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Bombardiere rusești Su-34, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Bombardiere rusești Su-34, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Pentru a proteja populația din Kiev în situații de urgență de natură umană, naturală și militară, a fost constituit un fond de facilități subterane de apărare civilă, destinate protecției populației, a informat în după-amiaza de ieri administrația orașului Kiev.

”Fondul include adăposturi ale apărării civile, spații subterane ale metrourilor, subsoluri ale clădirilor rezidențiale, parcări subterane și alte structuri subterane care, pot fi utilizate temporar pentru adăpostirea populației. Responsabilii sau proprietarii clădirilor menționate vor oferi acces gratuit pentru adăpostire, dacă este necesar", se precizează în comunicat.

Pentru facilitarea informării populației, administrația orașului Kiev a actualizat harta cu locațiile adăposturilor subterane.

2. -imagine fara descriere- (adapost-antiaerian_31087700.jpeg)

Comentariul autorului: Pregătirile Ucrainei pentru un eventual război pe teritoriul său merg înainte, deși probabilitatea de conflict cu Rusia în următoarele săptămâni a fost estimată ca "redusă - medie" de către generalul american Tod Daniel Wolters care este atât Comandantul Forțelor SUA din Europa, cât și Comandantul Suprem Aliat din Europa (Supreme Allied Commander Europe – SACEUR).

În 2011, informațiile care, au dus la capturarea lui Osama Bin Laden, au fost evaluate la o probabilitate de adevăr de 60 – 70%, ceea ce înseamnă medie spre mare. Cu toate acestea, a fost suficient pentru a se merge înainte cu acțiunea.

În condițiile de astăzi, cu forțele ruse masate la granița ucraineană, aflate foarte probabil în dispozitiv gata de luptă și care, mai au de primit doar un ultim ordin pentru a trece la acțiune, diferența în evaluarea informațiilor poate fi făcută mai bine dacă, se cunoaște adevărata intenție a decidentului ordinului de invazie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel