Generalul Wolters, comandantul forțelor SUA din Europa: Probabilitatea unei invazii ruse în Ucraina, redusă

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook

Probabilitatea ca Rusia să invadeze Ucraina în următoarele săptămâni este "redusă la medie", a estimat joi comandantul Comandamentului Europa al SUA, generalul Tod Wolters, în timp ce Moscova a masat trupe la graniţa ucraineană, relatează France Presse.

Întrebat de o comisie a Camerei Reprezentanţilor cu privire la recenta creştere a tensiunilor între Rusia şi Ucraina, şeful comandamentului european al armatei americane (Eucom), care comandă de asemenea forţele NATO, s-a declarat "foarte îngrijorat".

Dar când un ales i-a cerut să evalueze probabilitatea unei invazii a Ucrainei în următoarele săptămâni, el a răspuns: "redusă la medie".

Când un alt ales l-a întrebat apoi dacă şansele unei invazii vor creşte peste câteva săptămâni, el a răspuns că aceasta depinde de următoarele mişcări ale trupelor ruse.

"Sentimentul meu este că având în vedere ceea ce văd astăzi, această probabilitate se va reduce", a adăugat el.

De câteva săptămâni, ciocnirile au crescut între Kiev şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei, în timp ce zeci de mii de soldaţi ruşi au fost desfăşuraţi în apropiere.

Guvernul ucrainean este îngrijorat că Moscova încearcă să ameninţe cu un casus belli pentru a justifica o operaţiune armată.

Occidentalii au avertizat Rusia împotriva acestor demonstraţii de forţă şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îl va întâlni vineri la Paris pe omologul său francez Emmanuel Macron. Cancelarul german Angela Merkel va participa la discuţii prin videoconferinţă, aminteşte 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel