Ucraina dă ultimatum Occidentului. Kievul e pregătit să renunțe la acordurile de la Minsk

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ucraina se pregăteşte să renunţe la respectarea acordurilor de la Minsk în cazul în care Germania, Franţa şi alte state vor renunţa la sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse în cadrul Consiliului Europei, a declarat la Bruxelles ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Pavel Klimkin.

Klimkin a menţionat că, la întâlnirile de duminică seara şi luni, el a transmis acest lucru colegilor săi din UE.

„Dacă mergeţi (în directia ridicarii presiunii sancţiunilor), aşa cum doresc mai multe ţări, voi ieşi în aceeaşi zi şi voi anunţa că nu mai avem „Minsk" (acordul de la MInsk) şi că nu doar Rusia l-a ucis, şi voi l-aţi omorât", a spus ministrul.

Totodata, el a vorbit despre „surprizele" pe care Ucraina le pregateste ca răspuns la decizia Rusiei de a facilita acordarea cetăţeniei ruse pentru locuitorii din Donbas, informează TVR Moldova care citează „Adevărul european”.

 

Ucraina pregătește mai multe „surprize”

 

„De fapt, vor exista mai multe surprize ... Există idei legate de aplicarea unor aspecte practice şi tehnice de biometrie, există idei asociate cu recensământul (populaţiei). Adica foarte, foarte multe", a declarat ministrul, adăugând că „surprizele „vor fi anuntate public ulterior.

„Există idei pe care nu le veţi auzi deloc, totul se va face la nivelul serviciilor speciale", a adăugat Klimkin.

Potrivit acestuia, la întâlnirea de la Bruxelles cu omologii sau din UE s-a discutat despre necesitatea găsirii unui răspuns comun la acţiunile Rusiei „deoarece nu este doar o ameninţare pentru ţările care se învecinează cu Rusia, ci este o ameninţare pentru întreaga UE", a mai spus Klimkin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel