Ucraina crede că e nevoie de o zonă demilitarizată de 120 de kilometri în adâncimea teritoriului rus în cazul în care va câștiga războiul

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Forțele Armate ale Ucrainei
Foto: Forțele Armate ale Ucrainei

Mihailo Podoliak, consilierul şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, consideră necesară crearea unei zone demilitarizate de 100-120 de kilometri pe teritoriul Rusiei, în apropierea graniţei cu Ucraina.

"Subiectul-cheie al organizării postbelice ar trebui să fie stabilirea unor garanţii pentru a evita repetarea agresiunii în viitor. Pentru a asigura o securitate reală pentru locuitorii regiunilor Harkov, Cernihiv, Sumi, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk şi pentru a-i proteja de bombardamente, va fi necesară stabilirea unei zone demilitarizate de 100-120 km pe teritoriul republicilor ruse Belgorod, Briansk, Kursk şi Rostov. Probabil, în prima etapă, cu un contingent de control internaţional obligatoriu", a scris Podoliak pe Twitter, citat de Rador, într-un mesaj postat luni seară.

Faptul că Podoliak a menţionat cele patru regiuni ruse drept "republici" pare să fie un răspuns la susţinerea pe care Rusia o acordă separatiştilor din Doneţk şi Lugansk, care se autointitulează "republici populare".

 

Ucraina răspunde ironic cu privire la atacul cu drone din Moscova

 

Biroul Preşedintelui Ucrainei a reacţionat la atacul cu drone asupra Moscovei, consilierul şefului instituţiei, Mihailo Podoliak, afirmând că, probabil, dronele ruseşti vor să se întoarcă la cei care le-au creat. "Ştiţi că intrăm în era inteligenţei artificiale. Poate că nu toate dronele sunt pregătite să atace Ucraina şi vor să se întoarcă la creatorii lor şi să pună întrebări în consecinţă: de ce ne trimiteţi să lovim copiii Ucrainei, Kievului şi aşa mai departe?", a declarat consilierul.

Totodată, Podoliak a exclus posibilitatea unor concesii din partea Ucrainei şi a subliniat că Rusia trebuie să răspundă pentru războiul declanşat, iar cei responsabili nu vor scăpa de pedeapsă. Amintim că, marţi dimineaţă, canelele ruseşti de Telegram au raportat un atac cu drone asupra capitalei Rusiei şi a regiunii Moscova.

Ulterior, autorităţile ruse au confirmat că drone necunoscute au atacat Moscova şi au raportat, de asemenea, că a fost activată apărarea antiaeriană. Potrivit unor canale de Telegram, dronele au lovit trei clădiri rezidenţiale, dar nu au produs pagube semnificative.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel