Ucraina confirmă: Rusia atacă Insula Șerpilor, inclusiv aerian. Crucișătorul Moscova, nava amiral a Flotei Mării Negre, în zonă

Costea Cătălin |
Data publicării:

Serviciul Graniței de Stat din Ucraina a informat printr-un comunicat emis pe pagina oficială de Facebook, că nave rusești au atacat Insula Șerpilor situată la doar 40 de kilometri est de localitatea românească Sulina. Situația este în desfășurare.

"Insula Șerpilor a fost atacată de pe nave rusești. Ocupanții au tras asupra insulei cu artileria de la bordul navelor. Grănicerii și Forțele Armate se apără. În zonă sunt două nave ale Flotei Ruse de la Marea Neagră, Moscova și Vasily Bykov”, se precizează în comunicatul emis în jurul orei 16.00, fără alte detalii.

În urmă cu câteva minute, Serviciul Graniței de Stat a confirmat că Insula Șerpilor continuă să fie atacată, inclusiv cu mijloace aeriene.

 

 

 

Crucișătorul purtător de rachete Moscova este nava cea mai importantă a Flotei ruse de la Marea Neagră, fiind și nava amiral a flotei. Dotarea de bază a crucișătorului este reprezentată de complexul de rachete P-1000 Vulkan, cu 16 instalații de lansare. 

Nava de patrulare Vasily Bykov este o navă nouă, prima din cadrul Proiectului 22160, introdusă în compunerea Flotei ruse de la Marea Neagră în 2018. Nava este una din cele 12 platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr din cadrul acestei flote.

Foarte probabil, nava de patrulare Vasily Bykov este cea despre care Ministerul Apărării Naționale a anunțat că în cursul primei părți a zilei se afla la limita de nord a Zonei Economice Exclusive a României pentru a devia sau opri navele comerciale aflate în deplasare spre porturile ucrainene.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel