Ucraina confirmă că ofensiva „omorâtă din fașă” de ruși a început. Hersonul e deconectat complet de Crimeea

Sursa foto: Segodnya.ua
Sursa foto: Segodnya.ua

În cursul zilei de ieri presa ucraineană a anunțat o contraofensivă masivă a trupelor ucrainene care ar fi reușit să străpungă prima linie de apărare a forțelor ruse de ocupație.

Informația a fost preluată de întreaga medie occidentală. Totodată, autorităţile locale ucrainene au afirmat că forţele Kievului au lansat o contraofensivă în sud, cu obiectivul de a respinge trupele ruse peste malul celălalt al Niprului şi a recuceri oraşul ocupat Herson.

La câteva ore distanță, în cursul nopții de ieri, Armata rusă a anunțat că a respins 'tentative de ofensivă' ucrainene în regiunile Herson şi Nikolaev, în sudul Ucrainei, şi că a produs 'pierderi grele' forţelor Kievului.

De atunci informațiile cu ceea ce se întâmplă în sud nu sunt clare, și nici nu e clar dacă mult așteptata contraofensivă ucraineană în sud a început cu adevărat, dacă a fost vorba de un simplu atac ori dacă forțele ruse au reușit să respingă atacul. E posibil ca ofensiva să fi început cu adevărat iar din motive lesne de înțeles Ucraina să nu dorească să ofere mai multe informații.

 

Forțele ruse din Herson au fost „rupte” de Crimeea. „Ofensiva în toate direcțiile în sud a început”, dar nu vor fi date prea multe informații

 

În cursul acestei zile, scrie agenția ucraineană Unian, Yaroslav Ianușevici, șeful Administrației Regionale de Stat Herson, a confirmat ofensiva pe toate direcțiile din sud și spune că forțelor ruse din Herson le-au fost tăiate toate canalele de aprovizionare și de contact cu teritoriul Crimeei ocupate.

„Pot confirma lovituriile asupra asupra punctelor militare ruse și depozitelor de armament din Herson. Și pot confirma faptul că loviturile „chirurgicale” au scos din uz aproape toate podurile mari din regiune, căile ferate și căile rutiere. Ca urmare a acestor acțiuni Armata rusă a fost deconectată de la liniile de aprovizionare cu arme și personal de pe teritoriul Crimeei ocupate”, precizează oficialul ucrainean.

În același timp oficialul ucrainean le-a cerut cetățenilor să rămână la adăpost și să lase Armata să efectueze operațiunile.

„Forțele armate ucrainene au lansat o ofensivă din toate direcții în sudul Ucraintei. Să rămânem clami și să nu încurcăm operațiunea armatei noastre. Sunt multe informații care apar, dar acum este important să păstrăm un grad mare de confidențialitate pentru a nu face rău Armatei”, a mai anunțat acesta.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel