Rusia susţine că a respins ofensiva forţelor ucrainene în Herson şi Nikolaev. ISW: Oficialii de la Kremlin încearcă să mențină fațada marilor succese militare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata rusă a afirmat luni că a respins 'tentative de ofensivă' ucrainene în regiunile Herson şi Nikolaev (Mikolaiv), în sudul Ucrainei, şi că a produs 'pierderi grele' forţelor Kievului, transmite AFP.

'Pe parcursul zilei, la ordinul direct al (preşedintelui ucrainean) Volodimir Zelenski, trupele ucrainene au întreprins o tentativă de ofensivă în trei direcţii, în regiunile Nikolaev şi Herson', a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

'Această nouă tentativă de operaţiuni ofensive a inamicului a eşuat lamentabil', a dat asigurări ministerul rus, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, 'unităţile armatei ucrainene au suferit pierderi grele în urma unei defensive active a trupelor ruse'.

Comunicatul afirmă că armata rusă a distrus 26 de tancuri, 32 de vehicule blindate şi două avioane Su-25 ale armatei ucrainene. 'Inamicul a pierdut peste 560 de militari', mai susţine ministerul rus.

Anterior în cursul zilei, autorităţile locale ucrainene au afirmat că forţele Kievului au lansat o contraofensivă în sud, cu obiectivul de a respinge trupele ruse peste malul celălalt al Niprului şi a recuceri oraşul ocupat Herson.

Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) scrie că bloggerii ruși au susținut în cea mai mare parte că rapoartele despre o contraofensivă ucraineană au fost exagerate, false sau, mai probabil, fără succes, argumentând că forțele ucrainene nu au reușit până acum să străpungă liniile de apărare ale Rusiei în contraatacuri trecute și, ca și înainte, nu pot face. aceasta.

După cum notează Institutul, „aceste declarații denigratoare indică faptul că oficialii de la Kremlin încearcă să mențină fațada marilor succese militare ale Rusiei în Ucraina”.

Trupele ruse își concentrează eforturile pe stabilirea controlului deplin asupra teritoriului regiunii Donețk și menținerea districtelor capturate Herson, părți din regiunile Harkov, Zaporojie și Nikolaev, efectuând lovituri aeriene și cu rachete asupra obiectelor civile de pe teritoriul Ucrainei, potrivit Statului Major al Armatei Ucrainene.

Forțele Armate Ucrainene confirmă distrugerea podului rusesc cu pontoane peste râul Nipro, în apropiere de satul Lvove din districtul Beryslav din regiunea Herson.

De asemenea, o serie de elemente de tehnică militară rusească au fost distruse: sistem de rachete antiaeriene S-300, 2 tancuri T-72, 11 obuziere Msta-B, 3 sisteme Grad şi Uragan, un sistem TOS-1, un sistem de artilerie autopropulsat Giatsint-S, sistem de artilerie autopropulsat Nona-S, un mortier mobil de 120 mm, obuziere autopropulsate Akatsiia și Msta-S, 6 vehicule blindate şi 3 depozite de muniției.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel