Ucraina cere Su-25 SUA, avioane folosite și de Rusia în invazie. Su-25 - avionul care a aterizat după ce a fost lovit de o rachetă

Su-25, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Su-25, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Pe lângă drone kamikaze, despre care publicația noastră a scris, Ucraina se pare că a solicitat Statelor Unite ale Americii și avioane de atac de tip Su-25, informează chiar CNN.

SUA au anunțat acum două săptămâni un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de aproximativ 800 de milioane de dolari. 

Printre sisteme de armele antitanc şi cele antiaeriene care sunt incluse în noul pachet de asistență militară, americanii au decis să le ofere ucrainenilor câteva ’’jucării militare’’ noi şi anume 100 de ,,sisteme aeriene tactice fără pilot”. Ulterior a venit şi confirmarea, acele ,,sisteme aeriene tactice fără pilot'' sunt drone Switchblade - un fel de dronă care este şi rachetă, dar şi UAV de cercetare şi culegere de informaţii.

CITEȘTE MAI MULTE: SUA oferă Ucrainei drone kamikaze Switchblade. Militarii ruşi vor avea parte de o primire mult mai „călduroasă”

Se pare însă, potrivit CNN, că Ucraina ar fi solicitat SUA și avioane de atac de tip Su-25. Publicația americană scrie că reprezentantul democrat Jason Crow, congresman de Colorado, a declarat în cadrul unor audieri avute la ieri că Ucraina a trimis Congresului american o listă cu „nevoi urgente” militare pe care le are în confruntarea cu invadatorul rus.

CNN confirmă că pe listă se află și drone kamikaze de tip Switchblade, dar, scrie publicația americană, și avioane de atac de tip Su-25. Nu este clar cum ar putea livra SUA asemenea tehnică militară, dacă dețin cumva americanii avioane de acest tip din perioada Războiului Rece, ori se referă la state aliate. În orice caz, singurul stat membru NATO care mai operează aceste bătrâne avioane sovietice este Bulgaria.

 

În urmă cu două săptămâni un Su-25 rusesc a fost lovit de o rachetă sol-aer în Ucraina, rușii dând imagini cu avionul aterizat în sigurață de pilot

 

Avioanele Su-25 ale Federației Ruse participă la invadarea Ucrainei. Cunoscut sub numele de cod NATO - Frogfoot, un Su-25 rus a fost implicat într-un incident în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Lovit de o rachetă sol-aer lansată de un soldat ucrainean dintr-un sistem antiaerian portabil, pilotul unui Su-25 a reușit să ducă aeronava la sol, după ce i-a oprit motorul avariat.

Imaginile au fost publicate la vremea respectivă de către Ministerul Apărării din Federația Rusă.

Youtube video image

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel