"Ucraina are nevoie de ajutor acum", eșecul de a garanta apărarea aeriană va fi "o greșeală care va determina cursul secolului". Occidentul reacționează la bombardamentele rusești

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sistem Patriot (Bundeswehr) și Racheta hipersonică Kinzhal, transportată de un MiG-31K
Sistem Patriot (Bundeswehr) și Racheta hipersonică Kinzhal, transportată de un MiG-31K

Peste 90 de rachete și 60 de drone iraniene au fost folosite de Rusia într-un bombardament de amploare asupra teritoriului ucrainean în noaptea de 22 martie, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Zelenski și reprezentanți ai comunității internaționale, printre care președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, și ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, au cerut ca Ucraina să primească cât mai curând posibil armele și sistemele de apărare aeriană de care are nevoie.

Președintele Ucrainei a solicitat partenerilor să furnizeze Ucrainei sistemele de apărare aeriană necesare, în special sistemul Patriot.

,,Rachetele rusești nu au întârzieri, cum este in cazul pachetelor de ajutor pentru țara noastră. Rusii nu au indecizie ca unii politicieni occidentali. Este important să înțelegem costul întârzierilor și al deciziilor amânate. Sistemele Patriot trebuie să protejeze Harkov și Zaporojie, iar noi avem nevoie de apărare aeriană pentru a proteja oamenii, infrastructura, casele și barajele", a scris președintele pe rețeaua X.

,,Partenerii știu exact de ce este nevoie. Ei ne pot sprijini cu siguranță. Avem nevoie de aceste soluții. Viața trebuie să fie protejată de acești non-umani de la Moscova", a precizat 

Gabrielius Landsbergis a criticat dur "greșelile" Occidentului, care nu a reușit să furnizeze Ucrainei suficiente arme și sisteme de apărare aeriană, care, în opinia sa, "determină cursul întregului secol".

,,Am tăiat livrările de arme, nu am reușit să asigurăm o apărare aeriană suficientă, iar acum le cerem ucrainenilor să stea cu mâinile în sân în timp ce rachete de croazieră cad asupra familiilor lor. Astfel de greșeli determină cursul unui întreg secol. Și nu există nicio scuză pentru acest lucru", a scris Landsbergis pe pagina sa din rețeaua X la 22 martie.

Ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, a cerut, de asemenea, ajutor pentru Ucraina "acum".

,,Pentru a doua zi la rând, întreaga Ucraină s-a trezit înainte de răsărit sub amenințarea rachetelor hipersonice și de croazieră", a scris Brink pe pagina sa de pe rețeaua X.

,,Atacurile barbare ale Rusiei în întreaga țară continuă să amenințe civilii și să încalce dreptul internațional. Ucraina are nevoie de ajutorul nostru acum", a adăugat ea.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că agresiunea rusă "nu are limite" și că Ucraina apără "pacea în Europa".

,,În această dimineață, Rusia a lansat peste 90 de rachete și 60 de drone Shahed asupra teritoriului Ucrainei, lovind infrastructuri critice. Agresiunea lor nu are limite. Ucraina trebuie să primească tot ce are nevoie pentru a rezista invaziei și pentru a apăra pacea în Europa", a scris Sandu pe rețeaua X.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel