Ucraina ar fi vrut să fie înarmată de SUA precum Afganistanul și spune că ea ar lupta și nu ar „abandona” tehnica militară

Ucraina ar fi dorit să primească mai mult sprijin militar din partea Occidentului, aşa cum a primit Afganistanul "pre-taliban", a declarat Oleksi Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare (NSDC) al ţării, într-un interviu publicat joi de Ukrainskaia Pravda şi citat de agenţia oficială de presă rusă TASS, potrivit Agerpres.

"Sprijinul partenerilor noştri occidentali este prezent în mod constant, deşi din păcate într-un mod de intensitate diferită. Desigur, ne-am dori mai mult, mai ales pe baza asistenţei colosale primite de Afganistanul 'pre-taliban'", a adăugat el, făcând referire la mişcarea talibană considerată teroristă şi interzisă în Federaţia Rusă din 2003, notează TASS. "În acest caz, armele americane ar fi fost cu siguranţă în mâini puternice care nu le-ar fi abandonat la prima întâlnire cu inamicul", a adăugat Danilov.

Secretarul NSDC şi-a exprimat recunoştinţa pentru asistenţa internaţională şi a spus că Kievul aşteaptă "continuarea sprijinului din partea Occidentului şi în special NATO". "Acesta se referă la asistenţa materială, în special în ceea ce priveşte apărarea aeriană şi mijloacele de combatere a dronelor ruseşti", a precizat secretarul NSDC.

Potrivit acestuia, este de asemenea extrem de important ca Occidentul să desfăşoare exerciţii militare atât ale forţelor NATO, cât şi în comun cu Ucraina, ceea ce "îi face pe ruşi foarte nervoşi şi îi obligă să deturneze constant forţele şi mijloacele". "O problemă aparte ar fi prezenţa permanentă pe bază de rotaţie a navelor NATO în Marea Neagră şi, în primul rând, vorbim de nave înarmate cu rachete", a subliniat Danilov.

El şi-a exprimat de asemenea opinia că tocmai masarea de trupe ruseşti în apropierea graniţelor Ucrainei "le-a jucat o festă teribilă ruşilor". "În loc să sperie Occidentul, dimpotrivă l-au mobilizat şi mi se pare chiar că au făcut imposibilul - l-au înfuriat", a declarat secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare de la Kiev.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel