Urmărește emisiunea live



Ucraina apelează la turcii de la BMC pentru încă 150 de vehicule MRAP KIRPI

Florin Vlad |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit publicației Defense Express, forțele armate ale Ucrainei folosesc în mod activ pe câmpul de luptă o serie de vehicule blindate livrate de diferite state ca parte a asistenței militare de apărare împotriva agresiunii ruse.

Unul dintre transportoarele cele mai apreciate de militarii ucraineni este MRAP-ul (Mine Resistant Ambush Protected) KIRPI produs de compania turcă BMC, care s-a remarcat prin rezistență și fiabilitate pe timpul acțiunilor ofensive, inclusiv împotriva loviturilor de tanc și a mijloacelor antitanc.

Surse locale au relatat că forțele armate ucrainene au în dotare 50 de astfel de transportoare KIRPI încă din luna august 2022 și că în scurt timp Kievul va plasa o comandă de încă 150 de vehicule produse de compania turcă BMC.

Transportorul blindat greu KIRPI 4x4 a fost introdus în dotarea armatei turce în anul 2014 și și-a dovedit eficiența în luptă pe timpul acțiunilor împotriva militanților kurzi din sud-estul Anatoliei, operațiilor forțelor armate turce din Siria și războiul civil din Libia. Acesta oferă protecție împotriva minelor, dispozitivelor explozive improvizate, proiectilelor perforante și altor amenințări balistice conform standardelor NATO STANAG 4569 nivelul 3.

Vehiculul, destinat transportului unei grupe de infanterie, dispune de cabină blindată monobloc, ferestre cu blindaj special, sisteme de stingere a incendiilor, climatizare, umflare a pneurilor, lansatoare de fumigene, troliu pentru autodeblocare, precum și turelă cu stație automată de armament (în acest caz o mitralieră M2 Browning cal.12,7 mm).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel