Ucraina anunță numărătoarea inversă a marii ofensive ruse. Trenuri întregi cu soldați, obuziere și blindate se deplasează în Donbas

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Transport militar al Armatei ruse. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Transport militar al Armatei ruse. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Pe 02.03.2023, Informațiile militare ucrainene au făcut noi precizări despre pregătirea unei ofensive la scară largă a armatei ruse. Potrivit acestora, trenuri cu personal și echipamente sunt transferate din Republica Belarus în zonele care se învecinează cu zona așa-zisei operații militare speciale.

După cum au anunțat reprezentanții Direcției Principale Cercetare (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, armata rusă transferă personal militar, inclusiv din rândul celor chemați în cadrul mobilizării parțiale, din Republica Belarus în Regiunea Rostov, iar de acolo în Republicile Populare Donețk și Lugansk.

Informațiile militare ucrainene sunt încrezătoare că armata rusă formează astfel rezerve pentru viitoarea ofensivă la scară largă.

 

Trenuri întregi cu militari și armament spre Donbas. Blindate, obuziere Giacint și sisteme antitanc Konkurs, transferate de ruși în Donețk și Lugansk

 

Potrivit datelor deținute de GUR, un prim eșalon s-a deplasat pe calea ferată de la stația Polonka din Regiunea Brest până la Gukovo în Regiunea Rostov și apoi până la Krasnaya Mogila din Republica Populară Lugansk, pe 27 februarie 2023.

Partea ucraineană a anunțat că, potrivit unor informații primite de la comunitatea feroviarilor din Republica Belarus, eșalonul transferat în Lugansk a inclus aproximativ 500 de militari, precum și echipamente militare amplasate pe 37 de platforme și trei vagoane de tren.

Încă două eșaloane, potrivit reprezentanților GUR, au fost trimise din Republica Belarus în zona ocupată de forțele ruse în aceeași zi. Un eșalon a plecat din gara Lesnaya, celălalt din stația Osipovichi.

Printre echipamentele și armamentele transferate au fost văzute mașini de luptă și vehicule blindate, obuziere Giacint-B, precum și sisteme antitanc Konkurs, pe platforme mobile.

2. Transport ... (rusia-transport-militar_90008600.jpg)

Transport militar al Armatei ruse. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

 

Devine tot mai clar că o ofensivă pe direcția Nord spre Kiev nu va avea loc

 

Comentariul autorului: Redistribuirea tehnicii și personalului din Republica Belarus arată faptul că Rusia a renunțat la ideea declanșării unei noi ofensive asupra Ucrainei din direcția nord, concentrându-se pe eliberarea teritoriilor Republicilor Populare Donețk și Lugansk, precum și a Regiunilor Herson și Zaporojie.

De fapt, analiștii militari străini au atras atenția de la început asupra faptului că forțele și mijloacele dislocate de Rusia în Republica Belarus nu sunt suficiente pentru desfășurarea de acțiuni ofensive pe teritoriul ucrainean. Acestea au avut ca scop, în primul rând, determinarea menținerii unei prezențe militare ucrainene la frontiera cu Republica Belarus, cu implicații directe asupra echilibrului de forțe de pe frontul din estul și sudul Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel