Ucraina: „Am lovit o clădire cu 500 de soldați ruși” / După înfrângerea din Herson, Rusia își va întări ofensiva în regiunea Donețk - ISW

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Operațiunile ofensive ale Rusiei în regiunea Donețk se vor intensifica în următoarele săptămâni, pe măsură ce acolo vor sosi militarii mobilizați, precum și forțe retrase din partea de vest a regiunii Herson, potrivit analiștilor Institutului pentru Studiul Războiului.

Aceștia arată că este momentul ca Ucraina să fie ajutată să profite de situație, care ”este mai degrabă favorabilă Kievului decât Moscovei”.

Potrivit ISW, este puțin probabil ca rușii să facă progrese operaționale mari, în ciuda eforturilor lor, deși în cele din urmă ar putea captura Bakhmut cu prețul pierderilor grele.

Militarii rusi mobilizați s-au arătat insuficient pregătiți și foarte reticenți la luptă. Ei nu sunt integrați în unități coezive, ci mai degrabă sunt trimiși în principal ca unități mai mici pentru a înlocui unitățile care au luptat timp de nouă luni și au suferit pierderi devastatoare.

Este probabil ca Ucraina să retragă forțe de luptă din vestul Hersonulu și ”să le redistribuie trupe pentru a se apăra împotriva acestor operațiuni ofensive ale Rusiei”, se arată în raportul zilnic al ISW.

Hartă cu avansul ucrainenilor din zona Herson, în perioada 7-11 noiembrie / Sursa: NV.ua

Forțele armate ucrainene ar putea încerca să-i urmărească pe ruși peste Nipru în diferite puncte, dar este puțin probabil să o facă, deoarece logistica sprijinirii grupului ucrainean de pe malul de est este foarte dificilă. Prin urmare, Forțele Armate își vor consolida probabil controlul asupra malului de vest.

Ministerul britanic al apărării arată că vremea începe să devină o problemă în plus. ”De la o medie de 13 grade, temperaturile vor scădea la zero”. Britanicii spun că echiparea de iarnă este esențială acum; de asemenea, riscul unor defecțiuni ale echipamentelor va crește simțitor în lunile care urmează.

 

Ucrainenii au vizat o clădire cu 500 de soldați ruși

 

În weekend, purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexander Stupun, a raportat că sâmbătă că forțele ucrainene au atacat un grup de trupe rusești în regiunea Herson. O lovitură de înaltă precizie a fost efectuată asupra unei clădiri în care se aflau 500 de soldați.

56 de ruși grav răniți au fost internați la cel mai apropiat spital. 16 dintre ei au murit.

Forțele Aeriene ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei au efectuat și 13 lovituri împotriva inamicului.

Acțiunea vine la doar câteva zile după ce militarii ucraineni au lovit postul de comandă al armatei ruse de ocupație din orașul Enerhodar.

Șeful consiliului regional din Dnipropetrovsk, Mîkola Lukașuk , a declarat că rușii au bombardat puternic orașul Nikopol în timpul nopții de duminică.

Nikopol și Marhaneț se află pe râul Nipru, lângă centrala nucleară Zaporijia.

 

Rușii forțează în Donețk

 

Duminică, partea rusă a anunțat că a obținut o victorie în regiunea Donețk.

Soldații ruși au capturat satul Maiorsk din apropierea orașului Gorlivka, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, relatează agenția germană dpa.

Ucraina nu a publicat încă informații care să confirme această afirmație.

Cu toate acestea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski , în discursul său prin intermediul unui link video de sâmbătă seara, a remarcat atacurile rusești deosebit de aprige din Donețk. „Acolo este un iad pur”, a spus el.

Forțele ruse care operează în regiunea Donețk includ părți ale Forțelor Armate obișnuite ale Rusiei, militari mobilizați, luptători ai companiei militare private „Wagner”, formațiuni ale BARS (Rezervația de Voluntari Rusi), miliții din Republicile Populare Donețk și Lugansk, soldați. a unităţilor cecene şi batalioanelor de voluntari ale lui Ramzan Kadîrov. Acest conglomerat va avea o putere de luptă semnificativ mai puțin eficientă decât un grup de unități obișnuite cu un număr similar, estimează analiști ISW.

”Este extrem de puțin probabil ca Surovikin să reușească să o transforme într-o forță capabilă să desfășoare un război ofensiv de manevră mecanizată la scară largă, mai ales că nici măcar nu își petrece (sau nu are voie să petreacă) timpul pentru a crea un grup de atac coerent”, notează aceștia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel