Forțele Armate ale Ucrainei au lovit cartierul general al armatei ruse din regiunea Herson

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În zona orașului ocupat Enerhodar din regiunea Zaporojie, militarii ucraineni au lovit postul de comandă al armatei ruse de ocupație, iar în satul Chervoni Maiak din regiunea Herson - cartierul general al armatei ruse a fost şi el bombardat. Astfel, forţele ruse de ocupaţie continuă să înregistreze pierderi tot mai grele, a informat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

,,A fost confirmată distrugerea unui elicopter Mi-8 inamic în zona așezării Dniprovka, oblastul Zaporojie. În zona orașului Energodar, a fost lovit un post de control inamic [al ocupanților ruși] - peste 50 de militari ruşi au fost uciși și peste 40 au fost răniți. Un elicopter Ka-52 a fost, de asemenea, distrus", a raportat Statul Major General al Ucrainei, potrivit EuromaidanPress.

"Ca urmare a loviturilor precise efectuate de Forțele Armate Ucrainene asupra sediului forțelor ruse de ocupație din localitatea Chervoni Maiak, regiunea Herson, peste 30 de militari ruşi au fost uciși, au fost distruse 2 tancuri și 4 camioane",mai precizează Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În plus, în ultimele 24 de ore, aviația ucraineană a efectuat 5 lovituri asupra zonelor în care sunt concentrate personalul, armele și echipamentele militare ale forţelor ruse de ocupaţie.

Armata ucraineană a intrat vineri în oraşul Herson, în urma retragerii trupelor ruse de pe malul de vest al fluviului Nipru. După ce au încheiat retragerea, trupele ruse au aruncat în aer podul Antonivski de peste Nipru.

''Herson revine sub controlul Ucrainei, unităţi ale forţelor armate ucrainene intră în oraş'', a scris Ministerul ucrainean al Apărării într-un comunicat postat pe Facebook.

Acesta le cere soldaţilor ruşi rămaşi în oraşul Herson ''să se predea imediat''. ''Şefii voştri vă spun să vă schimbaţi în ţinută civilă şi să încercaţi să fugiţi singuri. Este evident că nu veţi reuşi'', le transmite soldaţilor ruşi ministerul ucrainean.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat în acest timp că şi-a retras de pe malul de vest al Niprului toţi soldaţii şi toate echipamentele.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

''În total, peste 30.000 de militari ruşi împreună cu aproape 5.000 de unităţi de armament şi de vehicule militare au fost retraşi'' de pe malul de vest al Niprului, afirmă ministrul rus într-un comunicat.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel