Ucraina: Alegerile prezidențiale nu vor avea loc din cauza legii marțiale

Volodimir Zelenski, în timpul vizitei sale în prima linie, la Avdiivka, pe 31 decembrie 2023 / Foto: Oficiul Președintelui
Volodimir Zelenski, în timpul vizitei sale în prima linie, la Avdiivka, pe 31 decembrie 2023 / Foto: Oficiul Președintelui

Președintele Parlamentului, Ruslan Stefanciuk, într-un interviu acordat agenției de presă „Ukrinform”: „Decizia a fost luată cu consensul reprezentanților tuturor nivelurilor de guvernare”.

Autoritățile ucrainene au decis să nu organizeze alegeri în timp ce legea marțială este în vigoare. Președintele Radei Supreme (parlamentul unicameral al Ucrainei), Ruslan Stefanciuk, a declarat-o într-un interviu acordat agenției de știri „Ukrinform”.

Alegerile în Ucraina nu vor avea loc în timpul regimului juridic al legii marțiale, confirmă Ruslan Stefanciuk.

„Au fost multe discuții la nivel parlamentar și guvernamental, dar s-a decis că în timpul legii marțiale nu vor avea loc alegeri în Ucraina”, a spus Stefanciuk. Președintele Radei a explicat că decizia a fost luată cu consensul reprezentanților tuturor nivelurilor de guvernare.

„Din moment ce nici Constituția Ucrainei, nici legislația ucraineană aprobată în timp de pace nu prevăd specificul organizării alegerilor în timp de război, aveam nevoie disperată de consultare cu parteneri care au o astfel de experiență”, a adăugat Stefanciuk.

Conform Constituției ucrainene, alegerile parlamentare ar fi trebui să aibă loc în octombrie 2023, iar alegerile prezidențiale erau prevăzute pentru primăvara lui 2024. Cu toate acestea, funcționarea regimului juridic al legii marțiale pe teritoriul statului ucrainean complică organizarea alegerilor.

Pe 6 noiembrie 2023, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că consideră că nu este momentul potrivit pentru organizarea alegerilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel