Ucraina a solicitat Federației Ruse un nou schimb de prizonieri

Cătălin Costea |
Data publicării:

Pe 18 noiembrie, purtătorul de cuvânt al delegației Ucrainei la Grupul Trilaterale de Contact (GTC), Oleksiy Arestovych, a declarat pentru Apostrophe TV că partea ucraineană a propus realizarea unui nou schimb de prizonieri cu Federația Rusă, până pe 24 decembrie.

Potrivit lui Arestovych, Ucraina s-a oferit să facă schimb de persoane reținute după formula „toți pentru toți” și chiar a transmis deja Rusiei listele sale, însă nu a primit listele similare de la partea rusă.

Arestovici a precizat că negocierile pe această temă vor fi dificile, deși Franța și Germania și-au exprimat sprijinul pentru Ucraina.

În luna iulie, partea rusă a propus gruparea persoanelor reținute, supuse transferului, în patru categorii: stabilite și agreate pentru schimb, stabilite și negreate pentru schimb, agreate și pregătite pentru schimb, și nestabilite pentru schimb.

Ucraina este interesată în primul rând de recuperarea personalului militar capturat în timpul misiunilor de luptă. "Vrem să scoatem în primul rând personalul militar pentru că condițiile de detenție și metodele care li se aplică sunt cele mai cumplite”, a mai declarat Arestovych.

În același context, Arestovych a precizat că au început pregătirile pentru organizarea unui nou summit în formatul Normandia (n.t. pe tema situației din Donbas), a cărui desfășurare Ucraina speră să aibă loc până la sfârșitul anului 2020.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel