Ucraina a produs noi rachete și grenade termobarice pentru apărarea pozițiilor din Donbas

Eduard Pascu |
Data publicării:
Grenade termobarice RPV-16 și RGO-27C2
Grenade termobarice RPV-16 și RGO-27C2

Pe baza lecțiilor învățate în lupta din regiunea Donbas, Ministerul Apărării din Ucraina a echipat militarii cu noi rachete și grenade termobarice, transmite Jane.

Dezvoltarea internă a rachetelor termobarice a fost inițiată în 2016, UkrOboronProm (UOP) anunțând în 2018 că Institutul de Cercetări de Stat pentru Produse Chimice a început producția în serie a RPV-16, o rachetă termobară cu lansare de pe umăr de calibru 93 mm.

În octombrie 2019, UOP a declarat că a furnizat forțelor armate ucrainene 400 de rachete antitanc RPV-16, iar sistemul este cerut, deoarece metoda existentă de apărare a pozițiilor din Donbas cu rachete ghidate antitanc din epoca sovietică sunt mai puțin eficient ca urmare a timpilor lungi de depozitare, potrivit luptătorilor din zonă.

RPV-16 este un tub de lansare preîncărcat cu calibrare optică și cu un mecanism de siguranță care este îndepărtat înainte de a trage. Apăsarea pe trăgaci generează un impuls electric, care aprinde motorul rachetă și îl propulsează înainte.

(w670)

Motorul de rachetă este alimentat cu pulbere și se detașează în zbor de focosul de 4 kg. La impact, materia termobarică creează efecte incendiare și explozive intense pe o suprafață cu o rază de peste 6 m. Temperatura maximă este de 2.500 ° C. UOP a spus că are o autonomie de aproximativ 1 km. Această explozie este egală cu cea a unui proiectil de artilerie de 107 mm sau aproximativ 4 kg de TNT, ceea ce este substanțial pentru o muniție atât de mică.

Pe lângă RPV-16, forțele armate ucrainene au primit și două modele de grenade de mână termobarice: RGO-27C și RGO-27C2. Potrivit OUP, ambele grenade cântăresc mai puțin de 600 g cu un amestec termobaric de 300 g și pot crea o explozie termobară pe o rază de peste 13 m pătrați.

Vezi și: 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel