Ucraina a primit de la Statele Unite alte patru sisteme HIMARS. Numărul total de sisteme de rachete cu lansare multiplă a ajuns la 16

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat ieri că alte patru sisteme de rachete de tip HIMARS au fost livrate de Statele Unite.

„Sunt recunoscător președintelui american Joe Biden, secretarului Apărării Lloyd Austin și cetățenilor americani pentru consolidarea forțelor armate”, a scris Oleksii Reznikov, într-un scurt comentariu publicat pe Twitter.

Oficialul ucrainean a ţinut să precizeze că militarii ucraineni au dovedit că ştiu să folosească foarte bine acest timp de arme.

„Sunetul salvei HIMARS a devenit principalul hit în această vară pe prima linie ”, a adăugat ministrul ucrainean al Apărării al Ucrainei.

Oleksii Reznikov a făcut anunţul privind furnizarea de către SUA a altor patru sisteme HIMARS la scurt timp după ce, într-un alt mesaj publicat pe Twitter, a transmis că lansatoare de rachete multiple de tip MLRS MARS II, oferite de Germania, au ajuns deja în Ucraina.

Pe 26 iulie 2022, în cadrul unui briefing, ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a anunțat oficial transferul în Ucraina a trei sisteme de rachete de tip MARS II (o actualizare europeană a sistemului M270 MLRS), precum și alte trei obuziere autopropulsate PzH 2000. 

Câteva ore mai târziu, după confirmarea oficială a livrării celor patru sisteme HIMARS, Statele Unite au anunţat luni că vor trimite noi arme forţelor ucrainene care luptă împotriva invaziei ruse, în valoare de 550 milioane de dolari, inclusiv muniţie pentru aceste sisteme.

Furnizarea acestor patru noi sisteme de rachete HIMARS a fost anunţată la începutul lunii iulie când Statele Unite comunicau în mod oficial că pregătesc următorul pachet de ajutor militar pentru Ucraina.

Potrivit informaţiilor comunicate în mod oficial, până la confirmarea de ieri a ministrului ucrainean al Apărării ca SUA au livrat alte patru sisteme de tip HIMARS, Forţele Armate Ucrainene aveau 12 astfel de sisteme americane. Astfel, cu tot cu livrarea de ieri Ucraina a primit din SUA un număr de 16 sisteme HIMARS, din totalul de peste 20 care au fost deja promise.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel