Ucraina a cerut oficial să cumpere arme din SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ucaina a depus o solicitare la Departamentul Apărării din SUA în vederea aprobării cumpărării de tehnică militară. Guvrnul SUA este cel care trebuie să aprobe aprobe această vânzare. 

Însărcinatul cu afaceri de la Kiev, William Taylor, a confirmat faptul că Ucraina a cerut pentru prima dată să achiziționeze echipament militar prin programul de vânzări militare străine al Departamentului de Apărare SUA.

"Sunt bucuros să anunț că Ucraina a cerut pentru prima dată să achiziționeze echipament militar prin intermediul programului de vânzări militare străine al Departamentului de Apărare SUA", a spus William Taylor. El a remarcat, de asemenea, că guvernul SUA începe deja procesul de examinare pentru această solicitare.

„Statele Unite sunt ferm de partea Ucrainei în sprijinirea suveranității, integrității ei teritoriale și reformelor din domeniul forțelor armate”, a adăugat William Taylor.

Potrivit Agenției de cooperare în domeniul securității în domeniul apărării, programul de vânzări militare străine sau programul FMS reprezintă o formă de asistență de securitate autorizată de Legea privind controlul exporturilor de arme (AECA), astfel cum a fost modificată și un instrument fundamental al politicii externe a SUA.

În conformitate cu secțiunea 3 din AECA, SUA poate să vândă articole și servicii de apărare țărilor străine și organizațiilor internaționale atunci când președintele constată în mod formal că acest lucru va întări securitatea Statelor Unite și va promova pacea mondială.

În conformitate cu FMS, guvernul SUA și un guvern străin încheie un acord guvernamental-guvernamental numit scrisoare de ofertă și acceptare (LOA).

Achizitorul nu se ocupă direct de contractantul de apărare, Agenția de cooperare în domeniul securității apărării servește ca intermediar, care de obicei gestionează achizițiile, logistica și livrarea și oferă adesea suport pentru produse, instruire și construcție de infrastructură (hangare, piste, utilități etc.).

Vezi și: Zelenski vrea soluţionarea conflictului din estul Ucrainei, dar Rusia ezită

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel