U.S. Air Force nu vor renunţa prea curând la flotă de bombardiere B-52. Avioanele vor fi operaţionale până în 2050

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Boeing B-52 Stratofortress este un bombardier strategic cu reacție, subsonic, cu rază lungă de acțiune. Sursa Foto: U.S. Air Force.
Boeing B-52 Stratofortress este un bombardier strategic cu reacție, subsonic, cu rază lungă de acțiune. Sursa Foto: U.S. Air Force.

Lansarea în decembrie 2022 de către Forțele Aeriene ale SUA a noului bombardier stealth B-21 Raider a fost doar o piesă din puzzle-ul creării unei viitoare flote de bombardiere. Companiile Rolls-Royce și Boeing se pregătesc să lucreze împreună la modernizarea flotei de 76 de bombardiere B-52 Stratofortress din epoca Războiului Rece, pentru a le va oferi o nouă serie de motoare F130 și le va menține în zbor până în anii 2050, alături de cel puțin 100 de B-21.

Iar la un moment dat, în anii 2030, când flota combinată de bombardiere Raider-Stratofortress va fi gata, Forțele Aeriene ale SUA vor ''scoate la pensie'' ultimele B-1 Lancer și B-2 Spirit.

B-52 Stratofortress este un bombardier strategic american cu rază lungă de acțiune, subsonic. B-52 a fost dezvoltat și construit în anii 1950 de către Boeing, iar compania continuă să ofere asistență și mentenanţa pentru aceste bombardiere.

Bombardierele strategice B-52 Stratofortress sunt folosite de Forțelor Aeriene ale SUA începând cu anii 1950. Bombardierul poate transporta până la 70 de tone de rachete şi bombe și poate zbura 8.800 de mile fără realimentare aeriană.

La 24 septembrie 2021, U.S. Air Force au atribuit un contract companiei Rolls-Royce pentru a produce 608 de noi motoare care vor înlocui motoarele TF33 folosite în prezent pe bombardierele B-52H Stratofortress.

Contractul are o valoare inițială de 500,9 milioane de dolari; cu toate acestea, prin încorporarea motoarelor de rezervă, precum și prin lucrările de asistență și întreținere, acordul ar putea avea în cele din urmă 2,6 miliarde de dolari și ar putea include până la 650 de motoare. Rolls-Royce va avea la dispoziție 18 luni până când va putea furniza primele motoare.

Forțele Aeriene ale SUA operează în prezent 76 de bombardiere B-52H; ultimul model a fost construit în jurul anului 1960. U.S. Air Force are ca obiectiv să întreţină bombardierele B-52 până în 2050.

Lansarea de către Forțele Aeriene ale SUA a noului bombardier stealth B-21 Raider în decembrie a fost doar una dintre piesele pentru crearea unei noi flote de două bombardiere.

Cu toate acestea, cele mai semnificative schimbări în privinţa flotei de bombardiere strategice urmează să fie făcute. Rolls-Royce și Boeing modernizează flota de 76 de bombardiere B-52 prin instalarea unui nou set de motoare F130. 

Prin aceasta modernizare, flota actuală de bombardiere B-52 a U.S. Air Force ar urma să fie operaţională, până în 2050, alături de cele 100 de B-21 Raider.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel