U.S. Air Force au dublat numărul de avioane F-22 desfăşurate în Polonia: SUA iau foarte în serios întărirea flancului estic al NATO

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Deja 12 avioane de luptă americane F-22 Raptor sunt desfăşurate la Baza Aeriană Lask din Polonia. „Prezența acestor avioane înseamnă că aliatul nostru, Statele Unite, ia foarte în serios întărirea flancului estic al NATO” – a subliniat comandantul Bazei Aeriene Lask, colonelul Piotr Ostrouch.

Cele 12 avioane de luptă americane F-22 Raptor, desfăşurate la Baza Aeriană Lask din Polonia, aparţin Escadrilei 90 de Luptă a U.S. Air Force.

Potrivit comandantului Escadrilei 90 de Luptă a U.S. Air Force, Lt. Col. Michael „Popeye” Kendall, 12 avioane F-22 sunt staționate în prezent la Łask pentru a consolida misiunea NATO în regiune și pentru a proteja flancul estic al alianței - comandamentul Forțelor Aeriene americane din Europa și Africa (USAFE) a informat despre trimiterea primelor șase avioane F-22 Raptor în Polonia, la sfârșitul lunii iulie).

Potrivit lui Michael Kendall, cele 12 avioane F-22 nu participă la zborurile zilnice, dar apar în mod regulat în spațiul aerian european. Potrivit acestuia, au avut loc recent zboruri de antrenament peste Slovacia, Estonia, coasta Mării Baltice, zboruri către Germania și spre sudul Europei. 

"Scopul misiunii noastre în Polonia și pe flancul estic sunt exercițiile comune și pregătirea partenerilor noștri. Scopul acestor acțiuni este de a proteja țările europene ale NATO", a spus Kendall.

La Baza Aeriană Lask, pe lângă cele 12  avioane F-22, sunt acum dislocați aproximativ 300 de reprezentanți ai Forțelor Aeriene ale SUA.

,,Sosirea aeronavei F-22 la baza poloneză înseamnă un singur lucru – că aliatul nostru, Statele Unite, tratează foarte serios întărirea flancului estic al NATO, în conformitate cu deciziile luate la summitul NATO de la Madrid", a subliniat comandantul Bazei Aeriene Lask, Col. Piotr Ostrouch.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel