Turcinov: ”Rusia se pregătește de război”. Ucraina informează despre desfășurarea Armatelor ruse și se teme că va fi prima vizată de ofensivă

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armată Rusia
Armată Rusia

Rusia se pregăteşte de un război la scară largă în Europa, concentrând în ultimii ani la frontiera estică a NATO unităţi de atac, a avertizat secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei (SNBO), Oleksander Turcinov.

El și-a manifestat temerea că Ucraina va fi primul avanpost pe care va încerca să-l cucerească Rusia în cazul unei ofensive la scară largă pe continentul european, informează vineri agenţiile de presă Interfax-Ukraina şi Ukrinform.

'Cel mai mare pericol constă în faptul că Rusia nu se opreşte la teritoriile deja ocupate. Vedem cum în ultimii ani se dezvoltă foarte rapid infrastructura militară rusă de-a lungul graniţei cu Ucraina', a afirmat înaltul responsabil ucrainean, vorbind joi în deschiderea unui forum de securitate la Kiev, care îşi va încheia lucrările vineri.

Potrivit lui Turcinov, în partea de est a Ucrainei este amplasată Armata a 8-a din cadrul Districtului militar Sud al Federaţiei Ruse, în nord - Armata a 20-a 'de gardă' rusă din cadrul Districtului militar Vest. Rusia ţine în rezervă Armata 1 de tancuri, precum şi armatele a 49-a şi a 58-a combinate.

'Pentru a-şi asigura ofensiva, în pregătire - subliniez, pe care o pregăteşte (în prezent) Federaţia Rusă - Moscova va recurge la armatele 6 şi 4 din cadrul Forţelor aeriano-spaţiale militare ruse: ruşii au amplasat opt brigăzi de rachete de-a lungul frontierei cu Ucraina', a declarat Oleksander Turcinov, citat de portalul informaţional Liga, adăugând că 'pentru o ofensivă într-un posibil teatru de război în Ucraina, Rusia pregăteşte patru divizii şi cinci brigăzi de forţe aeropurtate, plus cinci brigăzi şi un regiment de infanterie marină'.

 

”Război continental la scară largă”

 

Acelaşi oficial ucrainean a declarat în cadrul forumului de la Kiev că chiar şi aceste resurse sunt considerate insuficiente de Rusia, având în vedere că în Districtul militar Sud a început formarea a şase divizii suplimentare de cazaci.

În cazul unei astfel de evoluţii, Turcinov a mai spus că Rusia va utiliza Flota sa din Marea Neagră, Flotila din Marea Caspică şi Corpul 22 armată din Crimeea anexată.

'Rusia nu numai că investeşte resurse de miliarde în dezvoltarea infrastructurii sale militare, ea se pregăteşte de acţiuni militare de anvergură, de un război continental la scară largă în Europa', a subliniat secretarul SNBO, insistând că Ucraina va fi primul avanpost pe care ruşii vor încerca să-l cucerească.

'Pentru a înţelege pericolul cu care se confruntă zilnic ţara noastră: sistemele de rachete ruseşti concentrate la frontiera cu Ucraina pot lansa simultan 364 de rachete; o putere de atac colosală', a afirmat Oleksandr Turcinov, citat de Liga.

'Rusia este cea care duce de cinci ani un război împotriva Ucrainei: anexarea Crimeii, ocuparea unei părţi din Donbas. Din păcate, nu este zi în care maşina de război rusă să nu efectueze operaţiuni militare, provocări militare pe teritoriul statului nostru. Practic, în fiecare zi avem morţi şi răniţi în cadrul forţelor armate ucrainene' care luptă împotriva rebelilor separatişti în Donbas (est), a spus el, conform Ukrinform.

Forumul de securitate de două zile desfăşurat joi şi vineri la Kiev are tema 'Alegerea strategică a Ucrainei şi a Occidentului'. La lucrările acestuia participă circa 1.000 de delegaţi din peste 20 de ţări, conform agenţiilor de presă ucrainene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel