Turcii sunt siguri: Putin vrea un nou acord între ”noua Rusie” și Occident - purtătorul de cuvânt al lui Erdogan

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Semnarea Memorandumului de la Budapesta în 1994, între Bill Clinton, pe atunci președintele Statelor Unite ale Americii și Boris Elțîn, pe atunci președintele Federației Ruse. Sursă foto: Maidan of Foreign Affairs
Semnarea Memorandumului de la Budapesta în 1994, între Bill Clinton, pe atunci președintele Statelor Unite ale Americii și Boris Elțîn, pe atunci președintele Federației Ruse. Sursă foto: Maidan of Foreign Affairs

Dictatorul rus Vladimir Putin vrea să încheie un nou acord cu Occidentul, crede Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al președintelui Turciei.

Potrivit acestuia, pare inevitabil ca războiul Rusiei împotriva Ucrainei să continue „încă ceva timp”, iar întrebarea este „cât de multe daune vor mai fi făcute înainte de reluarea negocierilor”.

„Din câte am înțeles, domnul Putin vrea să obțină un nou mare acord cu Occidentul. O parte importantă din aceasta înțelegere este, fără îndoială, Ucraina. Dar problema mai importantă este noul acord dintre Rusia și lumea occidentală”, a spus Ibrahim Kalin, pentru CNN.

Purtătorul de cuvânt al lui Erdogan a explicat că, în opinia Kremlinului, acordurile încheiate cu Occidentul la sfârșitul Războiului Rece, sub Mihail Gorbaciov și Boris Elțin, nu mai reflectă Rusia de astăzi.

Tot ce trebuie să știi:”Acest război nu va fi ultimul”. Expert în spațiul ex-sovietic - prognoze reci despre NATO și viitorul Rusiei, cu Putin: ”Ucraina va adera în maxim cinci ani”

„Există o nouă Rusie, există o nouă lume, există o nouă realitate și vor să încheie un nou acord”, a spus Kalin, adăugând că, în consecință, întreaga ordine liberală globală se confruntă cu un „mare test”.

Pe 7 octombrie, Erdogan a avut o conversație telefonică cu Putin. El a declarat recent că „cea mai proastă pace din Ucraina este mai bună decât războiul ”. Ca exemplu, liderul turc a menționat inițiativa cerealelor și schimbul de prizonieri.

Pe 30 septembrie, dictatorul rus Vladimir Putin a semnat „acorduri” cu liderii organizațiilor teroriste „L/DPR” și colaboratorii din regiunile Herson și Zaporijjia privind anexarea teritoriilor capturate ale Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel