Turcia vrea să sesize ONU în legătură cu problema Înălţimilor Golan

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat duminică că ţara sa va aduce problema Înălţimilor Golan în atenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite, relatează Reuters.

Într-un interviu acordat agenţiei TGRT Haber, Erdogan a afirmat că declaraţia preşedintelui Donald Trump privind Înălţimile Golan este un "cadou" pentru premierul Benjamin Netanyahu înainte de alegerile din Israel.  

Donald Trump a afirmat joi pe Twitter că este timpul ca ,,Statele Unite să recunoască pe deplin suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, ceea ce are o importanţă strategică pentru statul Israel şi stabilitatea regională'', delimitându-se astfel de atitudinea de decenii a diplomaţiei americane în Orientul Mijlociu.  

Declaraţia preşedintelui Donald Trump privind suveranitatea israeliană asupra Înălţimilor Golan a adus regiunea în pragul unei noi crize, a declarat vineri şi preşedintele turc Tayyip Erdogan.

,,Nu putem permite să fie declarată legitimă ocuparea Înălţimilor Golan", a subliniat şeful statului turc într-un discurs rostit în cadrul Organizaţiei de Cooperare Islamică (OCI).

,,După 52 de ani, este timpul ca Statele Unite să recunoască deplin Suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, care sunt de o importanţă strategică şi de securitate crucială pentru Statul Israel şi Stabilitatea Regională!'', a scris preşedintele american într-un mesaj pe Twitter.

Israelul a cucerit de la Siria o mare parte a înălţimilor Golan în urma Războiului de Şase Zile din 1967, dar decizia israeliană de anexare a acestui teritoriu sirian nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel