Turcia va trimite mai multe trupe în Siria și va răspunde atacurilor lui Assad

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Turcia va desfăşura mai multe trupe în regiunea Idlib din Siria şi va răspunde atacurilor forţelor guvernamentale de acolo, chiar dacă Ankara continuă să discute situaţia cu Moscova, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin, potrivit Reuters, informează Agerpres.

O delegaţie turcă s-a întâlnit marţi cu o delegaţie rusă pentru o a doua zi de discuţii la Moscova, aparent fără să se fi ajuns la un acord privind situaţia din Idlib, unde o campanie din ultimele săptămâni a forţelor guvernului sirian sprijinite de Rusia a ucis mai mulţi militari turci şi a dus la strămutări în masă de civili.

"Vom continua să trimitem şi să întărim trupele din zona pentru a asigura siguranţa regiunii (Idlib) şi a civililor de acolo", le-a spus Kalin jurnaliştilor la Ankara.

Conform unui comunicat al ONU transmis la 11 februarie, de la 1 decembrie, circa 690.000 de persoane, în majoritate femei şi copii, au plecat din regiune Idlib, exodul masiv fiind provocat de ofensiva regimului de la Damasc lansată în decembrie împotriva jihadiştilor şi rebelilor care domină încă acest teritoriu, ofensivă susţinută de aviaţia rusă.

Alte 280.000 de persoane ar putea pleca din centre urbane dacă luptele continuă, inclusiv din oraşul Idlib, care găzduieşte în momentul de faţă civili refugiaţi din calea luptelor din alte zone şi care nu a fost deocamdată ţinta unui asalt militar masiv.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel