Turcia va răspunde și mai puternic dacă va mai fi atacată în Idlib

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Turcia va răspunde puternic dacă sunt vizate posturile sale de observare din provincia Idlib din nord-vestul Siriei, a declarat miercuri președintele Recep Tayyip Erdogan, transmite agenția Anadolu.

"Turcia va răspunde mai dur decât simple represalii dacă sunt vizate posturile sale de observare în Idlib", a declarat Recep Tayyip Erdogan, care s-a întâlnit deputații partidului Justiție și Dezvoltare (AK), în capitala Ankara.

Turcia a lansat operațiunea Shield Spring pe 27 februarie după ce cel puțin 34 de soldați turci au fost uciși, în Idlib, într-un atac aerian al regimului Assad și după încălcări repetate ale acordurilor anterioare de încetare a focului.

Erdogan a declarat că acordul de încetare a focului la Idlib de săptămâna trecută a fost realizat în urma campaniei militare a Turciei, oferind rezidenților din Idlib posibilitatea de a trăi fără amenințări, adăugând că Turcia urmărește îndeaproape evoluțiile de la fața locului. „Urmărim îndeaproape mișcarea trupelor regimului Assad și a militanților aliați în apropierea liniilor după încetarea focului", a spus el, subliniind că Turcia va respecta acordul de încetare a focului atât timp cât și regimul Assad și aliații săi vor face la fel.

În cadrul acordului de încetare a focului din Idlib, situat chiar la sud de granița cu Turcia, a fost instituit un coridor de securitate la 6 kilometri spre nord și sud de autostrada cheie M4. Echipe comune turco-ruse vor începe pe 15 martie patrularea de-a lungul autostrăzii de la Trumba - 2 km la vest de Saraqib - până la Ain al-Havr, așa cum a fost stabilit în acord.

 Vezi și: Forțele regimului lui Bashar al-Assad au încălcat de 15 ori recentul acord

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel