Turcia va răspunde și mai puternic dacă va mai fi atacată în Idlib

Eduard Pascu / 11 Martie 2020 / 13:31

Turcia va răspunde puternic dacă sunt vizate posturile sale de observare din provincia Idlib din nord-vestul Siriei, a declarat miercuri președintele Recep Tayyip Erdogan, transmite agenția Anadolu.

"Turcia va răspunde mai dur decât simple represalii dacă sunt vizate posturile sale de observare în Idlib", a declarat Recep Tayyip Erdogan, care s-a întâlnit deputații partidului Justiție și Dezvoltare (AK), în capitala Ankara.

Turcia a lansat operațiunea Shield Spring pe 27 februarie după ce cel puțin 34 de soldați turci au fost uciși, în Idlib, într-un atac aerian al regimului Assad și după încălcări repetate ale acordurilor anterioare de încetare a focului.

Erdogan a declarat că acordul de încetare a focului la Idlib de săptămâna trecută a fost realizat în urma campaniei militare a Turciei, oferind rezidenților din Idlib posibilitatea de a trăi fără amenințări, adăugând că Turcia urmărește îndeaproape evoluțiile de la fața locului. „Urmărim îndeaproape mișcarea trupelor regimului Assad și a militanților aliați în apropierea liniilor după încetarea focului", a spus el, subliniind că Turcia va respecta acordul de încetare a focului atât timp cât și regimul Assad și aliații săi vor face la fel.

În cadrul acordului de încetare a focului din Idlib, situat chiar la sud de granița cu Turcia, a fost instituit un coridor de securitate la 6 kilometri spre nord și sud de autostrada cheie M4. Echipe comune turco-ruse vor începe pe 15 martie patrularea de-a lungul autostrăzii de la Trumba - 2 km la vest de Saraqib - până la Ain al-Havr, așa cum a fost stabilit în acord.

 Vezi și: Forțele regimului lui Bashar al-Assad au încălcat de 15 ori recentul acord

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy