Turcia trimite nave de luptă în Golful Aden și Marea Arabiei

Eduard Pascu |
Data publicării:

În Monitorul Oficial al Turciei a apărut o hotărâre prin care nave de luptă sunt trimise până în 10 februarie 2022 să execute misiuni de protecție a traficului comercial efectuat de nave turcești în Golful Aden și Marea Arabiei.

”Prin desfășurarea elementelor navale ale forțelor armate turcești se asigură protecția eficientă a navelor sub pavilion turc, cât și a navelor comerciale care tranzitează regiunea și vor participa activ la operațiunile comune de luptă împotriva pirateriei, a actelor de jaf armat și împotriva terorismului pe mare", transmite Anadolu.

Turcia participă cu forțe armate la operațiunile din zona Golful Aden și Marea Arabiei încă din 2008.

Golful Aden situat în apropiere de Yemen și aproape de strâmtoarea Bab al-Mandab este al patrulea punct important din lume pentru tranzitul de petrol și este o cale strategică pentru transportul țițeiul din Orientul Mijlociu.

În Marea Arabiei cea mai mare problemă o reprezintă pirații somalezi care atacă navele civile, sechestrează marinarii și cer răscumpărări.

Citește și: Cel puțin un român a fost luat ostatic după ce un petrolier a fost atacat de pirați în Golful Guineea

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel