Turcia nu exclude operațiune terestră împotriva kurzilor din Siria și avertizează țările aliate ”să nu discute cu teroriștii”

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Turcia
Foto: Ministerul Apărării din Turcia

"O operațiune la sol în Siria este o opțiune pe care Turcia ar putea lua în considerare," a declarat joi un oficial al Ministerului Apărării, după ce Ankara a descoperit că doi atacatori care au detonat o bombă în apropierea clădirilor guvernamentale în weekend au provenit din Siria, transmite Reuters.

"Singurul nostru obiectiv este să eliminăm organizațiile teroriste care reprezintă o amenințare pentru Turcia. O operațiune terestră este una dintre opțiunile noastre pentru a elimina această amenințare, dar nu este singura opțiune pentru noi," a spus oficialul turc, citat de Reuters.

Turcia și-a intensificat operațiunile împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) după ce acesta a revendicat atacul cu bombă din Ankara, efectuând atacuri aeriene în nordul Irakului.

Oficialii turci au declarat că orice infrastructură și facilități energetice din Irak și Siria controlate de PKK, precum și Unitățile de Protecție a Poporului (YPG), sunt ținte militare legitime.

 

Ankara consideră YPG-ul drept aripa siriană a PKK

 

"PKK și YPG sunt aceeași organizație teroristă, sunt ținta noastră legitimă oriunde. Turcia a desfășurat operațiuni oriunde și oricând a fost necesar în trecut, iar aceste operațiuni vor continua dacă va fi necesar," a spus oficialul ministerului apărării.

"Aceste operațiuni se desfășoară în temeiul drepturilor de autoapărare prevăzute de dreptul internațional, cu scopul de a contracara atacurile teroriste de pe teritoriul turc și de a asigura securitatea frontierei."

YPG este, de asemenea, vârful de lance al principalului aliat al coaliției conduse de SUA împotriva Statului Islamic. Sprijinul acordat YPG de către Statele Unite și alți aliați, inclusiv Franța, a tensionat relațiile cu Ankara.

Turcia a avertizat forțele din țările terțe să stea departe de facilitățiile controlate de PKK și YPG.

"Facem apel la toate părțile, în special la țările noastre prietene și aliate, să se abțină de la contactul cu acești teroriști. Acesta este doar un avertisment. Depinde de ele să ia măsurile de precauție necesare," a spus oficialul, fără a menționa nicio țară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel