Turcia și SUA, ample exerciții aero-navale în Marea Neagră

Eduard Pascu |
Data publicării:

Zilele aceste au loc în Marea Neagră ample exerciții navale la care participă distrugătoare americane, fregate turcești, avioane de patrulare și luptă antisubmarin din cadrul Escadrilei 46.

Operând alături de distrugătoarele de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, USS Donald Cook (DDG-75) și USS Porter (DDG-78), două fregate turcești, TCG Orucreis (F-245) și TCG Turgutreis (F-241), și doi avioane turcești F-16, Escadrila de patrulare (VP) 46 ”Cavalerii gri”, au participat la prima lor misiune comună de antrenament aerian și maritim în Marea Neagră, se arată într-un comunicat al US Navy.

Aceste operațiuni efectuate în comun cu forțele navale turcești servesc la consolidarea alianței maritime cu partenerii noștri NATO, mai precizează sursa citată.

”Oportunitățile de a opera cu forțele SUA și NATO în Marea Neagră nu numai că sprijină monitorizarea traficului maritim internațional, ci și îmbunătățesc integrările între mai multe forțe navale” a spus comandorul James Imlah, comandant adjunct al Task Force 67.

Din ianuarie 2021, când distrugătoarele USS Donald Cook și USS Porter au intrat în Marea Neagră, Escadrila 46 Patrulare a oferit sprijin direct operațiunilor lor, mai spune Imlah.

”Am asistat la exercitarea libertății de navigație atât în spațiului aerian internațional, cât și pe mare și am asigurat supravegherea pe o rază extinsă a navelor de suprafață și a submarinelor în zona operațională”, a declarat Lt. Cmdr. Stokes, comandant al avionului de patrulare și responsabil de operațiunile tactice.

 

2. -imagine fara descriere- (avion-poseidon-sua_90925700.jpg)

 

VP-46, împreună cu distrugătoarele americane, s-au alăturat partenerilor turci din NATO pentru un exercițiu integrat de război de suprafață, aerian și submarin, consolidând astfel colaborarea SUA cu Turcia pentru securitate în Marea Neagră și mediul maritim înconjurător.

Escadrila 46 Patrulare este în prezent desfășurată în zona de operațiuni a Flotei a 6-a americane și este în subordinea comandantului Task Force 67, responsabil cu controlul tactic al patrulelor maritime desfășurate și al escadrilelor de recunoaștere din Europa și Africa.

Task Force 67 este compusă din elicoptere, avioane de patrulare maritimă și terestră care operează în apele europene și africane îndeplinind misiuni antisubmarin, de căutare și salvare, de recunoaștere, supraveghere și de deminare.

Misiunea oficială a Task Force 67 este de a oferi avioane de patrulare maritimă și forțe de susținere a forțelor navale americane din Europa și Africa și Flotei a 6-a a SUA.

Flota a 6-a a US Navy are baza în Napoli, Italia și desfășoară întregul spectru de operațiuni comune și navale, adesea în colaborare cu aliații și partenerii, pentru a promova interesele naționale ale SUA, securitatea și stabilitatea în Europa și Africa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel