Turcia şi SUA, acord privind retragerea miliţiei kurde YPG din Minbej

Turcia şi SUA, acord privind retragerea miliţiei kurde YPG din Minbej
Turcia şi SUA, acord privind retragerea miliţiei kurde YPG din Minbej

Turcia şi SUA au ajuns la un acord privind un plan de retragere a miliţiei kurde YPG din Minbej.

Turcia şi SUA au ajuns la un acord privind un plan de retragere a miliţiei kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG) din oraşul sirian Minbej, controlat de kurzi şi devenit un măr al discordiei între cei doi aliaţi în cadrul NATO, a anunţat miercuri agenţia de ştiri Anadolu, relatează Reuters.

Plan în trei pași

Conform planului în trei paşi, care va fi finalizat în cursul unei vizite efectuate de ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu la Washington pe 4 iunie, miliţia YPG se va retrage din Minbej în 30 de zile după semnarea acordului, a precizat Anadolu.

Forţele militare turce şi cele americane vor începe monitorizarea comună în oraşul Minbej după 45 de zile de la semnarea acordului şi o administraţie locală va fi formată în 60 de zile de la data de 4 iunie, a mai menţionat agenţia de presă turcă.

Un oficial local din Minbej a declarat însă pentru Reuters că declaraţia făcută de ministrul de externe Mevlut Cavusoglu potrivit căreia forţele americane şi cele turce vor controla temporar regiunea din nordul Siriei este 'prematură şi lipsită de credibilitate'.

Cavusoglu a declarat pentru televiziunea turcă AHaber că Ankara a ajuns la un acord cu Washingtonul şi o foaie de parcurs pentru adoptarea planurilor ar putea fi decisă în timpul discuţiilor cu secretarul de stat american Mike Pompeo săptămâna viitoare, în capitala SUA.

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel