Turcia, ripostă împotriva trupelor lui Assad: Zeci de ținte distruse, inclusiv tancuri după uciderea soldaților truci

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Forţele armate ale Turciei au lovit 115 ţinte guvernamentale siriene şi au distrus 101 dintre ele, ca represalii la un atac soldat cu moartea a cinci militari turci în nord-vestul Siriei, controlat de rebeli, a anunţat ministerul apărării de la Ankara.

Într-un comunicat preluat de Reuters, scrie Agerpres, instituţia a avertizat că Armata turcă va riposta şi pe viitor la orice atacuri împotriva militarilor, care au posturi de observaţie în extremitatea nord-vestică a teritoriului sirian.

Anterior, ministerul informase că forţele siriene au ucis cinci soldaţi turci din efectivul de câteva mii desfăşurat pentru a opri ofensiva regimului de la Damasc, care vizează preluarea controlului asupra ultimului bastion al rebelilor, după aproape nouă ani de război civil.

Printre ţintele lovite se numără trei tancuri, două poziţii de mortiere şi un elicopter, a precizat ministerul turc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel