Turcia refuză să accepte condoleanțe din partea SUA după atentatul care a avut loc la Istanbul

Soldați turci și un portret al Mustafa Kemal Ataturk. Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia
Soldați turci și un portret al Mustafa Kemal Ataturk. Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia

Relațiile dintre Turcia și Statele Unite ale Americii sunt la un nivel aproape prăbușit, fapt evidențial și de tragedia care a zguduit Istanbulul în acest weekend.

Astfel, Turcia a refuzat să accepte condoleanţele din partea SUA în legătură cu atacul terorist produs duminică, pe strada Istiklar de la Istanbul, a comunicat ministrul de interne al republicii, Suleyman Soylu.

"Ştim unde a fost coordonat atacul. Am primit mesajul care ni s-a dat şi ştim ce fel de mesaj este acesta. Nu acceptăm condoleanţele Ambasadei americane", a declarat Soylu, potrivit Rador.

Ministrul turc a mai subliniat că Turcia "nu este perfidă faţă de nimeni", dar autorităţile ţării "nu mai au toleranţă pentru aceste fapte perfide". După cum a afirmat Soylu, dacă atacatorul nu ar fi fost reţinut, el "ar fi fugit în Grecia".

Cel puţin 6 persoane au fost ucise şi 53 rănite într-o explozie puternică ce a avut loc duminică după-amiază pe artera comercială foarte frecventată Istiqlal din centrul metropolei turce Istanbul, relatează presa locală citată de AFP şi Reuters.

După ce guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, anunţase un prim bilanţ de 4 morţi şi 38 de răniţi, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a precizat într-o intervenţie televizată că cel puţin 6 persoane au fost ucise şi 53 rănite în urma acestui ''atentat ticălos''.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, duminică, în numele Guvernului de la Bucureşti, un mesaj de condoleanţe Guvernului şi poporului turc pentru pierderile suferite în explozia de la Istanbul şi urează recuperare deplină răniţilor în urma tragicului incident, amintește Agerpres.

"Guvernul României transmite cele mai profunde condoleanţe Guvernului şi poporului turc în aceste vremuri marcate de pierderi şi durere. Suntem în deplină solidaritate cu prietenii şi partenerii noştri strategici din Turcia, urând recuperare deplină şi rapidă celor răniţi în explozia de la Istanbul", afirmat Nicolae Ciucă, duminică, într-un mesaj postat pe pagina de Twitter a Guvernului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel