Turcia reacționează după ce UE a sancționat trei companii pentru încălcarea embargoului impus Libiei

Eduard Pascu |
Data publicării:
Marina Turciei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Ankara Facebook
Marina Turciei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Ankara Facebook

Turcia a apreciat luni drept "extrem de regretabilă" decizia Uniunii Europene de a sancţiona o companie turcă pentru încălcarea embargoului asupra vânzărilor de arme impus Libiei de ONU, transmite marţi AFP.

"Într-un moment în care se fac eforturi pentru reducerea tensiunilor în Mediterana de est, luarea unei astfel de decizii greşite este extrem de regretabilă", a transmis ministerul turc de externe într-un comunicat. Acesta susţine că decizia nu are "nicio valoare" pentru Ankara.

UE a sancţionat luni trei companii (turcă, iordaniană şi kazahă), precum şi doi cetăţeni libieni pentru implicarea în încălcarea embargoului asupra vânzărilor de armament impus Libiei de către ONU, transmite Agerpres.

Decizia adoptată vineri de Consiliul UE, la nivel de ambasadori, a fost avizată în reuniunea de luni a miniştrilor de externe din statele membre. Conform acesteia, activele bancare din UE ale companiilor sancţionate vor fi îngheţate, iar entităţile respective nu vor putea avea relaţii cu companii din UE şi nici nu vor avea acces pe pieţele financiare europene.

ONU a impus un embargo asupra armelor în 2011, iar încălcarea acestuia poate atrage impunerea de sancţiuni.

Citește și: Turcia acuză Franţa că a alimentat haosul în conflictul din Libia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel