Turcia protestează vehement după ce Austria a publicat „harta islamului”

Tudor Curtifan / 29 mai 2021 / 08:46

Ministerul turc de externe a denunţat vineri ca fiind "inadmisibilă" prezentarea de către guvernul austriac a unei hărţi a islamului, proiect care a provocat joi un val de proteste în rândul musulmanilor, transmite Agerpres, citând AFP.

"Prezentarea de către ministrul austriac al integrării, Susanne Raab, a unei hărţi cu toate asociaţiile musulmane din Austria (...) este inadmisibilă", a reacţionat ministerul turc într-un comunicat.

Ankara a solicitat, de asemenea, Austriei să renunţe la "fişarea musulmanilor" şi să adopte "o politică responsabilă".

Prezentarea de către guvernul de la Viena a unei "hărţi a islamului" pe internet a stârnit joi un val de proteste în rândul musulmanilor din Austria, care au denunţat o "stigmatizare" care îi "expune masiv la nesiguranţă".

 

Ce presupune „harta islamului”Mai devreme în cursul zilei de vineri, ministrul conservator al integrării, Susanne Raab, a anunţat un nou site web numit "Harta naţională a islamului".

Publicul larg poate găsi acum pe acest site numele a peste 600 de moschei şi asociaţii, adresele lor, identitatea liderilor şi eventuale legături cu străinătatea.

Nu este vorba de lansarea unei "suspiciuni generalizate în privinţa musulmanilor", a dat asigurări Raab, ci de demascarea "ideologiilor din dosul curţii" care pun la îndoială "valorile democraţiei liberale".

Această hartă este rezultatul unei colaborări între Universitatea din Viena şi Centrul de documentare despre islamul politic, o organizaţie creată anul trecut de coaliţia dintre conservatori şi Verzi. Cu toate acestea, aceştia s-au distanţat de această iniţiativă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy