Turcia a primit ultimele patru elicoptere CH-47 Chinook din SUA (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele armate turcești (TSK) au preluat miercuri patru elicoptere Boeing CH-47 Chinook  din portul İzmir, provincia vestică a Turciei, a declarat Ambasada SUA în Turcia , potrivit Janes.com si Turkish Minute.com.

Turcia are acum unsprezece dintre cele mai noi și mai avansate aeronave, a declarat ambasada Statelor Unite în Turcia pe contul său de Twitter.

Contractul pentru cele 11 elicoptere Boeing CH-47F a fost semnat în 2011. Lotul final de patru elicoptere a fost livrat în portul Izmir în aceeași zi cu publicarea anunțului de către ambasada Statelor Unite în Turcia, încheind un proces de livrare care a început în iulie 2016.

După cum a raportat anterior Janes, din cele 11 elicotere comandate de Ankara, șase sunt pentru Comandamentul Forțelor Terestre Turcești (TLFC), patru pentru Comandamentul Forțelor Speciale (SFC) și unul pentru Ministerul Apărării (MO), care va fi convertit într-un elicoter VIP.

Turcia a solicitat pentru prima dată să obțină CH-47F pentru TLFC și SFC în decembrie 2009, moment în care a solicitat SUA 14 elicoptere, precum și piese asociate, echipamente, instruire și suport logistic, în cadrul unui pachet în valoare de aproximativ 1,2 miliarde USD la acea vreme, mai precizează publicația Janes.com.  

Trei ani mai târziu, în 2011, Turcia a semnat acordul cu Boeing, o corporație multinațională americană, privind achiziționarea a 11 elicoptere.

În ceea ce privește Chinook, aceasta este cea mai avansată platformă de transport din inventarul armatei Statelor Unite și este de așteptat ca aceasta să rămână în funcțiune până în anii 2060.

Fiecare elicopter CH-47 are două rotore și două motoare, fiecare având 4.800 de cai putere. Cu o autonomie care poate crește până la 1.100 km cu ajutorul rezervoarelor de combustibil, elicopterele pot zbura în siguranță chiar și în condiții de vizibilitate zero. Elicopterele Boeing CH-47F, care pot transporta 10 tone, pot fi utilizate în operațiuni de război și operațiuni cu scopuri umanitare și civile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel