Turcia încearcă să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina. Miniștrii de externe din cele trei state se vor întâlni în Antalya

Ionel Copcea |
Data publicării:

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat, pe 07.03.2022, că șefii diplomațiilor din Rusia și Ucraina se vor întâlni în Turcia, în cadrul Forumului Diplomatic din Antalya. Discuțiile vor avea loc la inițiativa președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Întâlnirea din Antalya va avea un caracter trilateral. Pe lângă miniștrii de externe din Rusia și Ucraina, Serghei Lavrov și Dmitri Kuleba, la aceasta va participa și șeful diplomației turce, Mevlut Cavasoglu.

După cum a precizat Maria Zakharova, ale cărui declarații au fost preluate de agenția de presă RIA Novosti, organizarea unei întâlniri la nivelul miniștrilor de esterne a fost convenită în timpul unei convorbiri telefonice recente dintre președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit ziarului turc Daily Sabah, autoritățile de la Ankara au confirmat această informație. Publicația a prezentat o declarație în acest sens a ministrului de externe al Turciei, Mevlut Cavasoglu.

Deocamdată, nu se știe în ce zi va avea loc întâlnirea. Însă, este cunoscut faptul că Forumul Diplomatic din Antalya se va desfășura în perioada 11-13 martie.

Comentariul autorului: Ținând cont de faptul că Turcia întreține relații apropiate atât cu Federația Rusă cât și cu Ucraina, aceasta reprezintă o variantă pentru o eventuală mediere între cele două părți.

O altă variantă, ar putea fi reprezentată de președintele francez, Emmanuel Macron, care s-a dovedit un partener fiabil de discuții atât cu Vladimir Putin, cât și cu Volodimyr Zelenski.

Cu toate acestea însă este puțin probabil ca soluția la conflictul dintre Rusia și Ucraina, care a ajuns într-o fază ireversibilă, să poată fi găsită în astfel de formate.

Locul cel mai potrivit pentru obținerea unui compromis este cel al negocierilor directe dintre reprezentanții celor două țări, care se desfășoară în Republica Belarus. Pe 07 martie, la Brest, are loc cea de-a treia rundă de discuții între părți.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel