Turcia și Italia au desfășurat un exercițiu naval cu subarine în Marea Mediterană

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Submarinele turcești și italiene au efectuat un exercițiu naval comun în Marea Mediterană, a declarat luni Ministerul turc al Apărării.

Ministerul turc al Apărării a declarat, într-o postare pe Twitter, că pe 13 iunie, forţele sale navale, alături de cele italiene, au efectuat un amplu exerciţiu naval cu submarine în Marea Mediterană, scopul fiind îmbunătăţirea gradului de interoperabilitate, potrivit DailySabah.com.

 

Relațiile turco-italiene par să se consolideze după ce serviciul de informații din Turcia (MIT) a jucat un rol foarte important în salvarea unui cetăţean italian răpit în Somalia.

De asemenea, Italia a refuzat să condamne revendicările teritoriale ale Turciei în Mediterana de Est, care au declanşat un val de critici şi neînţelegeri continue între Ankara și alte state din regiune, în special Grecia, care doresc să valorifice zăcămintele de gaz și petrol din largul Mediteranei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel