Turcia construiește în Siria o nouă bază militară

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Armata turcă, sursă foto: Ministerul Apărării de la Ankara - Facebook
Armata turcă, sursă foto: Ministerul Apărării de la Ankara - Facebook

Pe 3 ianuarie, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a informat că forțele armate turce au început construirea unei noi baze militare în Siria, în apropierea localității Ain Issa, în nordul guvernoratului Ar Raqqa, unde au început lucrările de excavare și au adus echipamente militare și logistice. Aceasta este a doua bază pe care Turcia o construiește în zonă începând cu sfârșitul lunii noiembrie 2020.

Pe 19 noiembrie, forțele armate turce au început construirea unei baze militare în satul Tamamyh, în zona rurală a localității Ain Issa, la aproximativ 2 km de districtul Ain Issa aflat sub controlul Forțelor Democratice Siriene și forțelor guvernamentale siriene.

Ieri, cel puțin 12 vehicule blindate și vehicule turcești au pătruns pe teritoriul sirian, prin punctul de frontieră Kafr Lossin, în zona rurală nordică a guvernoratului Idlib, și ulterior s-au îndreptat către punctele turcești din partea sudică.

De la începutul noului acord de încetare a focului, pe teritoriul sirian au pătruns 7.825 de vehicule turce și câteva mii de militari.

În perioada 02.02.2020-03.01.2021, în zona de dezescaladare au intrat peste 11.160 de camioane și vehicule militare turce, fiind aduse în Siria tancuri, transportoare de trupe, vehicule blindate, cabine de pază, radare și veste antiglonț.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel