Turcia acuză Franța că sprijină terorismul

Eduard Pascu |
Data publicării:
Ministrul de Externe al Turciei Mevlut Cavusoglu
Ministrul de Externe al Turciei Mevlut Cavusoglu

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a denunţat joi afirmaţiile făcute de preşedintele francez, Emmanuel Macron, cu privire la ofensiva Turciei în nordul Siriei împotriva kurzilor YPG, aliată a Occidentului în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, acuzându-l că sprijină terorismul, informează Reuters, transmite Agerpres.

"El este deja susţinătorul unei organizaţii teroriste pe care o primeşte constant la (Palatul) Elysee. Dacă spune că aliatul său este organizaţia teroristă (...), chiar nu mai este nimic de spus", le-a declarat Cavusoglu jurnaliştilor acreditaţi în parlamentul de la Ankara. "În acest moment, există un vid în Europa, Macron încearcă să fie liderul ei, dar leadershipul vine în mod natural", a mai spus el.

Turcia a lansat la 9 octombrie o ofensivă în nordul Siriei împotriva kurzilor din YPG, o mişcare calificată drept grupare teroristă de către Ankara.

Luna trecută, Emmanuel Macron l-a primit la Paris pe Jihane Ahmed, purtător de cuvânt al Forţelor Democratice Siriene (FDS), în cadrul cărora YPG este o componentă importantă, într-un gest de a exprima solidaritatea Franţei în lupta împotriva jihadiştilor din Statul Islamic (sau Daesh, acronimul în arabă).

Preşedintele francez a reproşat joi Turciei că 'şi-a pus aliaţii (din NATO) în faţa faptului împlinit în legătură cu intervenţia sa militară (în nordul Siriei), ceea ce pune în pericol acţiunea coaliţiei împotriva Daesh'. 

Vezi și: Turcia nu exclude o nouă ofensivă în Siria. Săgeți către SUA și Rusia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel